Így kell harcolni az egyenlőbb bérekért az Unióban

A magyar kormány még csak nem is titkolja, hogy az olcsó magyar munkaerő miatt hazánkba érkező multinacionális cégekben látja a gazdaság működtetését. Ezzel szemben a Bérunió nevű, eredetileg a Jobbik által kezdeményezett, majd azóta több ország által is felkarolt polgári kezdeményezés viszont azt akarja elérni az Európai Unióban, hogy a keleti- és nyugati országokban fokozatosan kiegyenlítődjenek a bérek.

Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén hívta fel figyelmet arra, hogy

ma már az árak egyenlők lettek, de a fizetések között továbbra is szakadék van.

Emiatt –mutatott rá Balczó- nem csak azzal kellene foglalkoznia az Uniónak, hogy Európát más kontinensekről érkező bevándorlás fenyegeti, hanem azzal is, hogy az Unión belüli tagállamok között az egyenlőtlenségek miatt belső népvándorlás indult.

Ismert: ma már minden hatodik magyar gyermek valamelyik nyugati országban születik, és a hazai kilátástalanságba csak töredéküket fogják visszahozni. Ehhez társul a rossz egészségügy miatti magas halálozási ráta is, így az, hogy évente 30-40 ezer emberrel csökken a magyar lakosság, mára egyértelműen demográfiai válságot okozott.

Emiatt beszélt 1 perc 20 másodpercben Balczó Zoltán jobbikos EP-képviselő arról, hogy végre tényleg tenni kell az egyenlőségért:

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. december 15. | 10:51
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
1
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.