Divatdiktatúrát vagy újabb állami kifizetőhelyet szeretne a kormány?

A kormány beszáll a divatiparba is

Február 6-án született határozatot arról, hogy 150 millió forintból hozzanak létre egy új, száz százalékban állami tulajdonú részvénytársaságot a feladatra - vette észre a 444.

Abszurdisztánban elérkeztünk ahhoz a fejezethez, mikor a politikai diktatúrát létrehozó kormányzat divatdiktatúrát is kíván teremteni  - kommentálta a hírt pénteki sajtótájékoztatóján Dr. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A politikus emlékeztetett: a kormány már a 2017-es év végi pénzszórás során úgy döntött, hogy a magyar divat fejlesztése és a dizájnerek támogatása érdekében 2 milliárd forintot költ el.

Varga-Damm szerint ha a piacról, a társadalomból jelzés érkezett volna arról, hogy az adott gazdasági területen tőkehiány van, vagy a magyar vállalkozók nem tudnak részt venni a versenyben, érhető is lenne, hogy a kormány támogatni szeretné a magyar vállalkozókat. Úgy tűnik azonban, nem erről van szó. 

A február 6-án hozott kormányhatározat szerint a Turisztikai Zrt. tulajdonlása mellett hoznak létre 150 milliós alaptőkével rendelkező céget, ám a részleteit egyelőre ennek sem lehetett megismerni. Varga-Damm szerint joggal feltételezhető, hogy a kormányzat ebből is egy állami kifizetőhelyet akar csinálni.

A politikus a Magyar Divat Intézet épülete előtt tartotta meg sajtótájékoztatóját, ami 1951-től 2003-ig működött. Varga-Damm szerint szimbolikus, hogy a szocialista diktatúra idején létrehozott intézet megszűnése óta soha nem gondolta az állam, hogy szabályozni kellene a divatot, egészen napjainkig.