Orbán az út szélén hagyta a fiatalokat

A Jobbik IT partnerként tekint az ifjúságra.

"Milliárdokat költenek el hazug propagandára - köztük a Nemzeti Konzultációra -, de ezzel szemben, amikor valódi problémákat kellene megoldaniuk, nem hajlandók tudomást venni róluk"

- áll Nichter Tamás közleményében.

A Jobbik IT alelnöke emlékeztetett: a miniszterelnök 2011-ben még úgy nyilatkozott, hogy "senkit nem hagynak az út szélén", de szerinte hét évvel később mégis ott felejtették a fiatalokat. Elkeserítőnek nevezte, hogy az oktatási rendszer katasztrofális állapota miatt már nem csak a pedagógusok, hanem a diákok is az utcára vonulnak.

"A Jobbik, mint a fiatalok körében legnépszerűbb párt, ismeri az őket érintő problémákat, amelyek megoldására komoly és valódi programja van"

- áll a kommünikében.

Nichter Tamás hangsúlyozta: az elmúlt 28 év kormányaival ellentétben a Jobbik nemcsak egy átfogó oktatási reformot, hanem szemléletváltást is sürget.

Kifejtette: a leendő Jobbik-kormány "partnerként, szövetségesként fogja kezelni a fiatalokat, akikkel együtt fogja építeni az országot".

Az ifjúsági tagozat alelnöke jelezte, hogy "a tragikus elvándorlás megállításán, a bérlakásépítésen és az ösztöndíjak kérdésének kezelésén át, az oktatási rendszer modernizálásáig számos ponton fog pozitív változást elérni" a legerősebb ellenzéki párt.

"Nem fogunk megfeledkezni a diákok túlterheltségéről, a nyelvoktatás átalakításáról, a felsőoktatási keretszámok újragondolásáról és a tankötelezettség problémáiról sem. A Jobbik ezeken a területeken kiszámítható, tervezhető és biztos jövőt kínál a fiataloknak, kormányra kerülve pedig velük szövetségben fogja rendbe tenni az oktatási rendszert" - írta Nichter.