Milyen viszonyban van az uzsorázás miatt letepert boltos és az általa támogatott Fidesz jelöltje?

Csak nehogy megint felmerüljön valami felmerülendő.

Itt a videó az elfogásról:

Aztán felmerült a gyanú, hogy a kisboltban fennálló tartozások mérséklésével esetleg befolyásolhatták a 2014-es választások eredményét is. Erre főleg azután kezdtek el gyanakodni, hogy:

  • A fideszes Horváth László 682, míg a körzetben esélyesnek számító Vona Gábor csak 234 szavazatot kapott. A különbség tehát óriási, 448 volt.
  • Viszont az egész Heves 02-es választókerületben Horváth László 19 798, Vona Gábor pedig 19 159 voksot szerzett, a különbség tehát már egészen kicsi, 639 volt.

Ez pedig azt jelenti, hogy Vona Gábor egyéniben való legyőzését jelentősen segíthette, hogy itt helyben miként szavaztak rá az emberek, hiszen a különbség kétharmada innen eredt. Az ügyről anno a Heves Közélet nevű blog számolt be részletesen.

A kampányban egyébként ilyen lelkes „Békemenetet” is csináltak a helyi cigányok a Fideszt éltetve:

A történelem azonban megismétli önmagát, és a Heves 02-es választókerületben 2014 után ismét egymással szemben indul a fideszes Horváth László és a Jobbik pártelnöke, Vona Gábor.

Az N1TV ezért kíváncsi volt arra, hogy milyen viszonyban van Horváth László az uzsorázásért letepert helyi szimpatizáns vállalkozóval: