Orbán Viktor testvére nem tud hibázni: újabb jelentős EU-támogatást nyert a cége

Ilyenkor nem kell megállítani Brüsszelt.

Orbán Viktor egyik testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. tavaly decemberben 129 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázaton - írja a 444.

Ez már zsinórban a harmadik alkalom, hogy a cég uniós forráshoz jutott, mióta a vállalkozás a kormányfő öccséhez került, amivel a cég szépen beleillik a miniszterelnök családtagjait közvetlenül gazdagító vállalkozások sorába.

A 2017 decemberben megítélt támogatást a Gamma Analcont az energetikában és a vegyiparban hasznosítható "intelligens irányítástechnikai rendszer" kifejlesztésére kapta.

2016 augusztusában - egy másik céggel közösen - a Fidesz közeli oligarchák egyik újonnan kiaknázandó célterületére, egy megújuló energiával kapcsolatos projektre nyertek 291 milliót.

Előtte bő fél évvel pedig 57 milliót tehettek zsebre cég a "termelési kapacitásának" bővítésére.

A mostani összeggel együtt tehát már közel 480 millió forint uniós pénzt nyelt be a vállalkozás.

A támogatások ugyan az EU-tól jöttek, de a pályázatokat a magyar kormány által működtetett intézményrendszer bonyolította le. Az uniós pályázati rendszert pedig egy 2013-as szervezeti átalakítás óta közvetlenül a Miniszterelnökség, tehát Orbán Viktor hivatala felügyeli.

Afelől pedig ne legyenek kétségeink, hogy az ilyen fontos döntéseken a kormányfő is rajta tartja a szemét.