Lehazugozta a szoci polgármester az MSZP elnökét

A kávét két cukorral, sok tejjel kérjük!

Mint arról korábban beszámoltunk, Hiesz György, Gyöngyös MSZP-s polgármestere könnyek között jelentette be, nem indul az április 8-i választáson, egyúttal ki is lép a széthullás határán álló szocialista pártból.

Egyedül küzd meg a Fidesszel Vona? - Gyöngyös MSZP-s polgármestere nem indul az országgyűlési választáson

A Heol beszámolója szerint Hiesz György könnyeivel küszködve jelentette be a lépést, és a következőképpen magyarázta döntését:"Mikor elvállaltam a felkérést a jelölésre és most is, amikor visszalépek akkor is azt mondtam, hogy nekem csak egy fontos van, a város szolgálata, ennek a hivatásnak a maximális ellátása és így talán sokkal többet tudok Gyöngyösnek tenni, szolgálni azzal, hogy ezt a kampányt most nem csinálom végig."

Azóta két dolog biztos: lesz egy fideszes induló, akivel szemben Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje fogja megmérettetni magát. Felmerült, hogy a baloldali össze(nem)fogás elnevezésű szappanopera keretében az MSZP esetleg Fodor Gábort, az SZDSZ korábbi üdvöskéjét, jelenleg a Liberálisok nevű kvázi egyszemélyes párt vezetőjét küldi ringbe, de később ezt is cáfolták.

Pedig valóban volt ilyen ötlet, erről Hiesz maga számolt be a Blikknek. Mint a kilépett szocialista polgármester mondta, őt már egy január 26-i rendezvényen megkereste Fodor Gábor azzal a kérdéssel, mit szólna hozzá, ha helyette Fodor indulna a gyöngyösi választókörzetben. „Nem is értem, hogy egyáltalán hogy merülhetett fel ilyen ötlet bárhol – fakadt ki Hiesz –, hiszen magam a sikeres baloldali polgármesterek közé tartozom, és a választásokon legalább háromszor annyi szavazatot kaptam volna, mint a szocialista párt. Ezért nem világos, hogy kinek-minek az érdekét szolgálta volna az én lecserélésem, továbbá az sem, hogy mi zajlik a szocialista pártban” – fogalmazott a lapnak a városvezető.

Hiesz György szerint az volt a legfájóbb, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök arra kérte, jelentse be a visszalépését. Ez azt a látszatot keltette volna, hogy a szocialisták csak azt követően kerestek a helyére valakit, hogy ő nem akart indulni az országgyűlési képviselői helyért. A Blikk emlékeztette Hieszt, hogy Molnár Gyula azt nyilatkozta, Hiesz amúgy sem akart az MSZP színeiben polgármester lenni, s a Fodor-féle történet csak ürügy volt számára a pártból való távozásához. Hiesz erre kerek perec hazugnak nevezte a baloldali párt elnökét:

Ez nettó ostobaság, sőt, hazugság. Világ életemben baloldali ember voltam, az is maradok, és a vissza-, illetve kilépésem ellenére sem hagyom majd cserben az itteni baloldali választókat

– válaszolta a gyöngyösi városvezető.

Fodor Gábor tehát tulajdonképpen két szék között a pad alá esett: Gőgős Zoltán, az MSZP elnökhelyettese kizártnak tartja, hogy Fodor Gyöngyösön az MSZP színeiben induljon, míg tegnap az MSZP választmánya rögzítette a párt országos választási listáját, amelyen a 15. hely jutna a Liberálisoknak, de a szocialisták oda nem Fodort, hanem a mikropárt ügyvivőjét, Bősz Anettet „ajánlják”.

Az MSZP már biztos, hogy nem indítja Fodor Gábort Gyöngyösön

Hiesz György, Gyöngyös szocialista polgármestere kedden könnyeivel küszködve jelentette be, hogy mégsem indul a tavaszi országgyűlési választáson és párttagságát is megszünteti. Az elmúlt napokban szárnyra kapott a hír, hogy a távozó jelölt helyett az MSZP és a Pártbeszéd támogatásával a liberálisok vezetője, Fodor Gábor indulna a fideszes Horváth László és a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor ellen.

Most már biztos: Fodor nem kap befutó helyet a szoci listán

Hiller István ismertetése szerint a listát Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke vezeti, őt Molnár Gyula, az MSZP elnöke követi, a harmadik helyen pedig ő áll.A listán a további sorrend a következő: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke, Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezető, Gőgös Zoltán elnökhelyettes, Tóbiás József volt pártelnök, pártigazgató, Mesterházy Attila volt pártelnök, Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke és Gurmai Zita volt európai parlamenti képviselő.