Szigorítják a "Stop Soros" törvénycsomagot - folytatódik a szemfényvesztés

A Fidesz ismét a haza biztonságát áldozná fel a belpolitikai csatákban.

Tuzson Bence azt mondta, a kabinet megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, és "levonta a megfelelő következtetéseket" - számol be az MTI.

Szeretnék követni a magyar emberek akaratát, a nemzeti konzultáció által kifejezett nemzeti akaratot - mondta, arról viszont nem szólt, hogy a konzultáció irányított kérdéseire adott válaszok száma is megkérdőjelezhető.

A törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé. A "Stop Soros" három törvényből tevődik össze, az első a regisztrációs törvényjavaslat.

A legfőbb változás, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnának elő. A cél, hogy Magyarországon migrációt szervezni, támogatni vagy finanszírozni csak engedély birtokában lehessen, amelyet a belügyminiszter adna meg a nemzetbiztonsági vonatkozások megvizsgálása után - ismertette.

Tuzson Bence közölte, hogy kétharmados részei is vannak a csomagnak, ezért szükséges az ellenzék támogatása. Azt mondta, mindhárom törvény esetében fontos a kétharmados részek elfogadása is, ezért az összes képviselőt arra szólította fel, hogy támogassa a kezdeményezést.

Magyarul a Fidesz ismét a belpolitikai harcok oltárán áldozza fel Magyarország biztonságát, mint tette azt akkor, mikor a Jobbik kérésének nem engedve, ahelyett hogy kizárta volna a gazdag és szegény migránsok Magyarországra való érkezését, inkább hagyta, hogy minden formában jöhessenek a bevándorlók.

A Fidesz-frakció a most következő, kihelyezett ülésén tárgyalja a "Stop Sorost", amely utána kerül az Országgyűlés elé. A kormány azt kéri a parlamenttől, hogy a lehető leggyorsabban fogadja el a törvénycsomagot - hangsúlyozta.

Egy újságíró megkérdezte, hogy meddig tervezik kint hagyni a "Stop Soros" plakátokat. Tuzson Bence jelezte: a törvénycsomag tájékoztató szakasza véget ért, ezért a plakátok most lekerülnek. Innentől a törvényalkotás következik, amely más típusú munka - tette hozzá.

Nagy nap ez a mai (2.) - A Fidesz a parlamentben hatodszor szavazta le betelepítést tiltó módosítót

A Fidesz kedden ismét leszavazta az Alaptörvény hetedik módosítását. A Jobbik lassan egy esztendeje próbálja elérni, hogy Alaptörvényben zárják ki a betelepítés minden formáját: se Brüsszelből ne lehessen bevándorlókvóták elfogadására kötelezni hazánkat, ezzel párhuzamosan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, offshore hátterű letelepedésikötvény-programon keresztül se lehessen harmadik országból külföldi állampolgárokat betelepíteni hazánkba.