Bíróság mondta ki: Egerben is hazudott a Fidesz a Jobbik jelöltjéről

Tavaly augusztusban részletesen mutattuk be, hogy próbálta lejáratni a Fidesz gépezete Egerben Mirkóczki Ádámot, a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltjét.

Így csinál a Fidesz bárkiből pillanatok alatt Soros Györgyöt

Orbán Viktor szavát adta: 2018-ra négysávos út köti majd össze Egert az M3-as autópályával.A beruházás természetesen csúszásban van, a költségek az egekbe szöktek.Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa javaslatot tett egy költséghatékonyabb megoldásra, ami a gazdáknak is jó.A Fidesz egészpályás letámadásba kezdett és furcsábbnál furcsább vádakkal illette Mirkóczkit.

Jelentős csúszásban van az Egert az M3-as autópályával összekötő út építése, pedig Orbán korábban megígérte, hogy 2018-ig elkészül. A projekt régóta húzódik, tavaly áprilisban például hirtelen 25,3 milliárdra ugrottak a korábban 6,5 milliárdra becsült költségek. Mirkóczki Ádám ekkor jelezte, hogy a beruházással kapcsolatban felmerül a korrupció gyanúja, a politikus pedig javasolt egy alternatív, költséghatékonyabb útvonaltervet is.

A Fidesz két hónappal később hirtelen lejáratókampányba kezdett, azt hangoztatva, hogy Mirkóczki javaslata (!) miatt csúszhat éveket a beruházás, Eger fideszes polgármestere még aláírásgyűjtésbe is kezdett. Próbált beszállni a szürreális kampányba a Fidelitas is: ők a Facebookon posztoltak egy képet, melyen állításuk szerint Mirkóczki alternatív útvonala látható.

"Az új útvonal a jobbikos Tóth István földjeit érintené, ezért a szükséges kisajátítások miatt tetemes összeg ütheti a markát a jobbikos vezetőnek"

- tették közzé a megdöbbentő leleplezést.

Ezzel mindössze két probléma volt:

- nem a módosított, hanem épp a korábbi nyomvonal vágná ketté a Tóth István tulajdonban lévő földeket, így a felvetés is teljesen abszurd,
- a fiatal fideszesek a térképet is saját fantáziájukra hagyatkozva gyártották, azon ugyanis nem Mirkóczki javaslata látható.

Kimondta a bíróság: hazudott a Fidelitas

"Ma a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében kimondta, hogy Lombeczki Gábor és a Fidelitas hazudott, amikor azt állították, hogy jobbikos telekspekuláció miatt javaslom az M25-ös autópálya nyomvonalának módosítását! A bíróság ezért a hazugságért a Fidelitast 450.000 forint, Lombeczki Gábort pedig 300.000 forint sérelemdíj- valamint a teljes perköltség megfizetésére kötelezte. Mindezen felül, a Törvényszék arra is kötelezi Lombeczkiéket, hogy pontosan úgy, a nagy nyilvánosság előtt kérjenek tőlem bocsánatot, ahogyan az alávaló hazugságaikat terjesztették" - írta Facebook-oldalán Mirkóczki Ádám.

A politikus tanácsot is adott a helyi fideszes képviselőjelölt, Nyitrai Zsolt embereinek: "akár a főnökötök, akár Oroján Sándor próbál a szátokba adni nyilvánvaló hazugságokat, jusson eszetekbe, hogy mindig az fog fizetni, aki a hazugságot névvel, arccal terjeszti... vagyis ti! Nyitrai Zsolttól pedig továbbra is várom a kettőnk vitájának időpontját és helyszínét..."

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 16:24
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.
A volt miniszter értékelt: nem túl meglepő módon, nincs megelégedve az eredménnyel.
Bárhogy is próbálja kommunikálni az eredményeket a Fidesz, sikerült a NER-en sebet ejteni: a Fidesz korántsem folytathat tovább következmények nélküli, akadálymentesített politizálást. Vélemény.
A tegnapi önkormányzati választás átrajzolta a politikai erőviszonyokat, stratégiai irányt mutatott az ellenzéknek a kormányváltás célja felé, megtörte a Fidesz 2006 óta tartó győzelemsorozatát az országos választásokon, és rámutatott az Orbán-rendszer gyenge pontjára. Az ellenzék terepet, felelősséget, eszközöket kapott az építkezésre és a kormányváltó alternatíva kimunkálására.