A focirajongó megyéspüspök sem hagyta szó nélkül a hódmezővásárhelyi kampányt

Az egyház továbbra sem száll ki a politikából.

Az MTI jelentése szerint a püspök a terveket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, az egyházmegye néhány éve vette át fenntartóként a városrész iskoláját. Az intézmény diákjainak és tanárainak kívánsága volt, hogy legyen olyan tér, ahol az egész közösség elfér.

A bejelentés pikantériáját az adta, hogy Hegedűs Zoltán, jelenlegi alpolgármester és a polgármesterségért induló fideszes jelölt is felszólalt a rendezvényen, aki elmondta, hogy a korábbi fideszes polgármester fordult az egyházmegyéhez még 2016-ban, hogy új templomot építsenek a Kertvárosba.

A 400 millió forintból épülő templom kiviteli tervei hamarosan elkészülnek, ezt követően kezdődhet el a kivitelezés - közölte a püspök.

A városban nagy port kavart, hogy az egyház korábban nyíltan kiállt a fideszes jelölt mellett a függetlenként induló Márki-Zay Péter ellen. Németh László plébános egy vasárnapi mise végén híveinek azt mondta, hogy a februári polgármester-választáson a város eddigi politikai irányvonalát tartsák követendőnek. A beszédből kiderült, hogy azért, mert számtalan egyházi törekvést támogatott az önkormányzat.

Az egyház politikai életbe való beleszólását sokan kritizálták a hívők körében is, Kiss-Rigó László megyepüspök azonban megvédte a plébánost. Nem csodálkozhatunk, hiszen a Kiss-Rigó a legjobb politikai kapcsolatokkal rendelkező magyarországi egyházvezető, aki 2010-ben Lázár János barátjának meghívására még a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi kampánygyűlésén is részt vett, valamint egyházmegyéjében költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt folyt nyomozás az elmúlt években. Ellene személyesen is, kényszerítés miatt.

Ha a templomba járó, idősebb szavazókat mindezzel nem sikerülne meggyőzni, akkor ott az Erzsébet-utalvány, amit 10 ezer forint értékben még a választásokig kézbesítenek a hódmezővásárhelyi nyugdíjasoknak. Ha azt mondaná, hogy ezzel a szavazatukat próbálják megvásárolni, akkor téved, sőt Lázár János szerint egyenesen megsérti őket, hiszen milyen dolog sajnálni ezt a kis pénzt a szegény nyugdíjasoktól.

Tízezer forinttal kampányol a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármester-választás előtt a nyugdíjasoknál

A Fidesz támogatását bíró alpolgármester megtette tétjét: akkora költségvetési tartalékkal, 416 millióval fogadták el a város költségvetését, hogy abból minden nyugdíjasnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt tudnak adni Ezeket még a választások előtt kiosztják. Az ajándékozás 11 ezer embert érint a városban, a posta napi 1000-1200 címre kézbesíti az utalványokat - írja a Délmagyar.