Szégyen! Magyarok alázták meg az ukrán nemzetet!!!!!

Példátlan skandalum!

A skandalumról Natalija Fedorovics szociálpolitikai miniszterhelyettes jóvoltából értesülhetett a nagyvilág, aki a Facebookon osztotta meg a példátlan eseményt - olvasható a KárpátHíren. A politikus felháborodva írja, hogy

nem szolgálták ki ukránul egy magyar étteremben. 

Állítása szerint a fővárosban működő Magyar Ház nevű vendéglőben a pincérek és az adminisztrátor sem volt hajlandó ukránul szólni hozzá. 

Hogy ez mennyire életszagú éppen Kijevben, abba ne is menjünk bele, hiszen nyilván senki sem feltételezheti az européer demokrácia és jogállam keleti bástyájának egyik magas rangú csinovnyikjáról tisztségviselőjéről, hogy nem mond igazat. 

A probléma roppant súlyát egyébként is jól jelzi, hogy a jelenséggel a kijevi önkormányzat is foglalkozott, amelynek képviselő-testülete áprilisban történelmi jelentőségű határozatot fogadott el "A szovjet megszállás következményeinek leküzdése a nyelvi szférában” címmel. A szabály szerint minden fővárosi vendéglátóipari  egységben lennie kell ukrán menünek, a személyzetnek pedig az államnyelven kell kiszolgálni a vendégeket.