Hiába keresett 100 milliót, egy forint megtakarítása sincs a fideszes képviselőnek

Van, aki egyszerűen rosszul gazdálkodik a pénzzel.

Az LMP szerint 100 millió forintot keresett Kucsák László, mióta az Országgyűlés tagja lett, vagyonnyilatkozata szerint viszont szinte semmije sincs - írja a 24.hu.

Kucsák 2010 óta képviselő, vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik megtakarítással, és egy 52 négyzetméteres, 2012-ben épített családi házon, valamint egy tavaly használtan vett hatéves Renault Lagunán kívül se értékpapírja, se befektetése, se cége, se értékes ingósága nincs.

A bruttó 750 ezres képviselői fizetése és a havi 70 ezret meghaladó benzinpénze tehát nem tette lehetővé, hogy bármit megtakarítson, miközben egyedülálló és gyermeket sem nevel. 2016-os nyilatkozata szerint volt 200 ezer forintos megtakarítása, a legfrissebb dokumentum szerint viszont már ezt is elvesztette. Pedig az előző ciklusban a képviselőség mellett még alpolgármester és több bizottság tagja is volt, ami 570 ezres fizetést és 100 ezres költségtérítést jelentett.

Kucsák a 24.hu kérdésére azt mondta, vagyonnyilatkozata "úgy hiteles, ahogy van."

Kassai Dániel, az LMP XVIII. kerületi önkormányzati képviselője vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Kövér László házelnöknél.