A közbeszerzési csalással vádolt államtitkár személyi titkára a Közbeszerzési Hatóság egyik vezetője

Micsoda véletlen.

Az eset azért érdekes, mert az EU Csalás Elleni Hivatala épp azért nyomozott Homolya Róbert után, mert az kapcsolataival és céges érdekeltségeivel behálózta az egész magyar közbeszerzési piacot. Nem mutat hát jól, ha épp a titkárnője ül vezető pozícióban a Közbeszerzési Hatóságnál.

A 444 a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál és a Közbeszerzési Hatóságnál is érdeklődött Szűcs Gabriella tisztségei után, de mind a két helyről azt a választ kapta, hogy a két poszt között nincs összeférhetetlenség. Ennek ellenére a Hatóság módosította adatlapját és Szűcs neve mellett már nem az "elnöki kabinetvezető", hanem az "elnöki koordinátor" olvasható.

3,3 milliárdot fizethetünk vissza az EU-nak a fideszes államtitkár miatt, szerinte ez bagatell ügy

Homolya jelenleg a fejlesztési minisztérium államtitkára, korábban az uniós pénzosztásért felelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség végrehajtási elnökhelyettese volt. 2010 óta folyt ellene OLAF-vizsgálat, most zárult le.Mikor a politikust az NFÜ elnökhelyettesévé nevezték ki, még egy sor projekt folyamatban volt, melyekben közbeszerzési tanácsadó cégei révén volt érdekelt, ezért felmerült az összeférhetetlenség gyanúja.