2018. 02. 17. 18:11
MTI nyomán

Végre elkapták: Négyszeres halálbüntetést kapott a kislányokra vadászó gyilkos

Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Anszárit - tudatta szombaton az ügyészség.

Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el. Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

Az Index a Guardian nyomán azt írja, a rendőrség megtalálta a gyilkos DNS-ét a kislány holttestén, és mint megállapították, a gyilkos DNS-e hét korábbi áldozatán is kimutatható volt. A gyilkost végül a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították: ezeken az látszik, ahogy a kislány nyugodtan elsétál egy férfival. Mint kiderült, a férfi a lány családjának egyik szomszédja, a 24 éves Imran Ali volt

"Az elsőrendű vádlott beismerte tettét" - mondta el Ehtesám Kadír, Pandzsáb főügyésze.

A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy 4,5 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották.

A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt.

"Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel" - mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.