Orbán Viktor egy korrupt gazember, aki csak a rokonai zsebét tömi

A Jobbik üzent a Fidesznek: nem lesz nyugtuk a közpénztolvajoknak.

A vezető ellenzéki erő képviselője hangsúlyozta:

"A kerítés építését mi, jobbikosok javasoltuk, mi voltunk azok, akik az első lépéseket ez irányba megtettük."

Volner emlékeztetett: személyesen ő hívta föl a kormány figyelmét arra, hogy fontolják meg a Honvédség bevetését a határ védelmének érdekében.

A Jobbik alelnöke szerint Orbán Viktor azt is hazudni fogja évértékelő beszédében, hogy Magyarországon minden a legnagyobb rendben van, szárnyal a gazdaság, mindenki a lehető legjobban érzi magát.

"Ehhez képest azt látjuk, hogy több mint 600 ezer magyar ember külföldön keresi a boldogulását, minden hatodik magyar gyermek külföldön születik"

- fogalmazott a jobbikos honatya, aki hozzátette, hogy a kormány letelepedési politikájával sem tudnak azonosulni, mivel:

"Orbán Viktor az elmúlt években két dologra alapozta a politikáját: az egyik a korrupció volt, a másik a hazugság."

Volner felidézte: az Orbán-kormány offshore cégeken keresztül intézte a letelepedési kötvények bizniszét, melyen keresztül többek között egy városnyi kínai állampolgárnak adott letelepedési lehetőséget, és több ezer olyan ember érkezett hazánkba, akiknek "a magyar nemzethez semmi közük" és akik "kilóra megvásárolták a magyarországi letelepedés lehetőségét".

Kiemelte: a Jobbik ezzel nemhogy nem ért egyet, nem csupán a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégekkel fogja visszafizettetni az ebből származó 165 milliárd forintos nyereséget,

de felelősségre is vonja majd azokat, akik elősegítették ezt a piszkos ügyletet.

Volner János hangsúlyozta: az orbáni korrupció nem csupán lejáratta Magyarországot a nemzetközi színtéren, de az adófizetőknek is komoly összegekbe került.

"Orbán Viktorról bátran kijelenthetjük, hogy egy korrupt gazember, aki birtokolja az ország fölemeléséhez szükséges lehetőségeket, ezeket viszont arra használta, hogy saját és rokonai zsebét tömje meg"

- fogalmazott a Jobbik alelnöke, aki szerint a miniszterelnök hazudik, amikor azt állítja, hogy rokonai és azok vállalkozásai sohasem jutnak közpénzek közelébe. A képviselő szerint ez abból is nyilvánvaló, hogy az OLAF szerint a kormányfő vejét egy valóságos bűnszervezet segítette a közpénzek lenyúlásában.

"Nagyon sok magyar vállalkozó tudna hasonló módon milliárdokat keresni, de ez nem vállalkozás, ez korrupció és lopás"

- szögezte le az ellenzéki honatya, aki egyértelművé tette:

az OLAF által Magyarországtól követelt 13 milliárdos összeget a Jobbik nem az adófizetőkkel, hanem Orbán Viktor családjával fizettetné vissza, hiszen ők lopták el.

Volner fölszólította a miniszterelnököt, hogy erre még április 8-a előtt kerítsen sort.

"Loptak éppen eleget, van miből fizetni"

- tette hozzá Volner, aki ismét leszögezte: ha április 8-án a Jobbik győz, elindul az elszámoltatás, Orbán Viktor pedig rács mögé kerül.

A Jobbik alelnöke a Fidesz szavazóit is arra kérte: ne szavazzanak a szervezett bűnözés magyarországi továbbélésére, ne támogassák "a korrupt üzletember-politikust, Orbán Viktort" és a Fideszt, ami kormányra emelte a szervezett bűnözést.

Volner azt a tényt is a Fidesz-szavazó figyelmébe ajánlotta, hogy míg Tiborcz István csak az Elios-ügyön 13 milliárd forintot keresett, addig Orbán Viktor hazug vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy a miniszterelnöknek nem egészen egymillió forintnyi megtakarítása van.

"Ez egy nevetséges összeg, mindenki tudja, hogy nem igaz, hiszen Orbán első számú embere, mészáros Lőrinc naponta 274 millió forintot keres"

- tette hozzá a Jobbik politikusa.

Volner a Fidesznek is üzent, miszerint a közpénztolvajok közül senki se hajtsa nyugodtan álomra a fejét, mert a felelősségre vonás nem marad el.

Eligazítást kaptak a fideszesek, mit kell hazudniuk Tiborczról

A Fidesz számára kínos ügy miatt a frakcióvezető, Gulyás Gergely arra kéri főleg az egyéni választókerületekben induló képviselőjelölteket, hogyha a sajtó Tiborcz István ügyeiről kérdezné őket, akkor tartsák magukat az alábbi panelekhez: „Az Elios-jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba." "2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik.