2018. 02. 19. 18:00
MTI nyomán

"Vidd innen a furgonod" feliratú cetlit tett egy mentőautóra - letartóztatták

Közrend elleni vétség vádjával letartóztattak Nagy-Britanniában egy nőt, aki "vidd innen a furgonod" feliratú cetlit tett egy szolgálatban lévő mentőautóra, amely otthona előtt parkolt.

A 26 éves nő a kézzel írt cédulán úgy vélte, hogy a mentőautónak nincs joga otthona előtt parkolni, és mint írta, az sem érdekli, "ha az egész utca összeomlik". "Most pedig vidd innen a furgonod az otthonom elől" - írta a cetlin.
   
Nagy-Britanniában széles körben elítélték a Stoke-on-Trent városában vasárnap történt esetet, amelyet az egyik helyi mentőápoló osztott meg a közösségi médiában, így jutott a rendőrség tudomására is.
   
A mentőszolgálat számára biztosítani kell, hogy mindenféle megfélemlítés nélkül végezhesse a munkáját - indokolta a rendőrség szigorú fellépését John Owen főfelügyelő a Twitteren.

Persze patkányságból nem kell messzire menni, nekünk is kijutott ebből az embertípusból:

Szándékosan akadályozta a mentőt a dühös sofőr

A mentők segítségét kérték egy orvosi rendelőbe a Dél-Alföldön. A mentő meg is érkezett, ám a rendelő előtti parkolás az ott parkoló kocsiktól nem volt megoldható. Mérlegelve a helyzetet, a gépkocsivezető egy kapubejáróba kényszerült megállni a mentővel. Egy udvarra behajtani vágyó férfi azonban látván, hogy a mentők kiveszik a hordágyat és otthagyják a mentőt, szitkozódni kezdett.