Lendületben a bizniszpártok: pénzt kínálnak az ajánlásért, hirdetésben toboroznak politikusokat

Új álláslehetőségek!

Több tucat párt próbálkozik pénzhez jutni a választások által, a legfrissebb adatok szerint már 101 pártot vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda.

Az egyik ilyen esetről Dr. Szotyori-Lázár Zoltán, a szolnoki Jobbik alelnöke számolt be Facebook-oldalán. A politikus Facebookon találkozott egy állásajánlattal, majd mikor a részletekről érdeklődött, kiderült: az Összefogás Párt ajánlásgyűjtésre toboroz munkatársakat, ajánlásonként 300 forintot ígérve. Országos szinten így közel 16 millió forintba kerülne az ajánlások összegyűjtése az összes választókerületet figyelembe véve.

Még különösebb az a portálunkhoz is eljutott dokumentum, melyben a Sportos és Egészséges Magyarországért párt toboroz országgyűlési képviselőjelölteket. A felhívásban kiemelik: a jelentkezők lendületes csapat tagjai lehetnek, ismertté válnak a közösségükben, ráadásul nagygyűléseken, vitákon sem kell részt venni. A feladat itt is az ajánlások összegyűjtése, de a párt a hirdetésben jelzi: felhasználható a 400 ezer forintos állami támogatás is, ráadásul plusz 100 ezer forintot biztosít a szervezet, hogy a jelölt támogasson egy vagy több általa javasolt szervezetet.