2018. 02. 20. 08:39

Vona: közép-afrikai diktatúrákban az ilyenbe belebukik a miniszterelnök

Orbán Viktor az elmúlt évben számos hazugsággal próbálta besározni az egyedüli esélyes kihívóját, de az állítások soha nem bizonyosodtak be, sőt, számos alkalommal a bíróság mondta ki, hogy hazudott a Fidesz sajtója a Jobbik elnökéről - hangzott el a Hír TV Egyenesen című műsorában, melynek Vona Gábor volt a vendége.

Vona kiemelte: érdekesnek tartja, hogy azzal még sosem tudták megvádolni, hogy lopott vagy korrupciós ügybe keveredett volna. Fónagy János államtitkár a parlamentben azt mondta, a jobbikosok a saját családtagjaikat ültetik a pártközeli szervezetek vezető pozícióiba, ám Vona szerint a fideszes politikus ezzel öngólt lőtt: épp Orbán Viktor az, akinek veje belekeveredett az Elios-botrányba.

"Közép-afrikai diktatúrákban is a miniszterelnök bukását szokta okozni az ilyen helyzet" 

- mondta Vona. 

A Jobbik elnöke szerint a kérdés az, hogy Tiborcz Istvánnál megáll-e a botrány, vagy eljut-e Orbán Viktorig. A politikus ismét hangsúlyozta, ha megnyerik a választást, elszámoltatják a korrupt politikusokat.

„Polt Péternek 2019-ig szól a mandátum. De én is abban bízom, hogy Polt Péter maga fogja belátni 2018. április 9-én, hogy jobb, hogy ha a legfőbb ügyészség vezetését átadja valaki másnak, és végre az ügyészség a bűnpártolás pozíciójából a bűn üldözésének – az egyébként normálisan elvárt – helyzetébe helyezi magát” – jelentette ki.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: