Csak birkózott egymással a Sevilla és a Manchester United, a Sahtar legyőzte az AS Romát

Bajnokok Ligája.

Sevilla-Manchester United

A spanyolországi összecsapás első félideje jobbára mezőnyjátékot hozott. A Sevilla - amely eddig sosem jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben - alakított ki több helyzetet, és játékrész hajrájában kétszer is hatalmas helyzetbe került. Előbb Steven N'Zonzi, majd Luis Muriel fejesénél védett hatalmasat a manchesteriek kapusa, David de Gea.

A szünet után is a Sevilla irányított, az angol együttes jobbára arra fordította energiáját, hogy ne kapjon gólt, és helyzetbe is csak elvétve került. Jose Mourinho, a vendégek portugál vezetőedzője a hajrában cserékkel próbálta meg felrázni csapatát, ám az MU így is csak egy szabálytalan gólig jutott: Romelu Lukaku hiába lőtt a hazaiak hálójába, előtte kézzel vette le a labdát, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A Sevillának ez volt a 19. hazai BL-meccse, de az első olyan, amelyen nem lőtt gólt.

Sahtar Donyeck-AS Roma

A másik szerdai összecsapáson a pályaválasztó, a mérkőzését Harkivban játszó donyeckiek a mezőnyben egyenrangú partnerei voltak az AS Romának, ám az olaszok egy szép összjáték végén, a mindössze 20 éves török Cengiz Ünder találatával a 41. percben megszerezték a vezetést.

A második félidőben tovább emelte játéka színvonalát az ukrán együttes, mely az 52. percben gólra váltotta labdabirtoklási fölényét, sőt, 19 perccel később Fred nagyszerű szabadrúgásával a vezetést is átvette. A hosszabbítás perceiben még tovább növelhette volna előnyét a római visszavágó előtt a Sahtar, ám a vendégek Facundo Ferreyra kísérleténél centikkel a gólvonal előtt menteni tudtak.

A tegnapi meccsekről itt írtunk:

Egyet hibázott a Chelsea, ennyi elég is volt a Barcelonának, a Bayern kivégezte a Besiktast

Chelsea-Barcelona 1-1A Chelsea az első 15 percben némileg jobban játszott ellenfelénél, aztán a Barcelona fokozatosan átvette az irányítást, bár ez csak a labdabirtoklásban merült ki. A félidő végére a Chelsea feljebb tolta védekezését és Willian kétszer is a kapufára bombázott.A brazil nem adta fel a próbálkozást, a 62.