Nagyon bánja, hogy megütötte a kutyáját

Felkavrta a magyar internetet az a videófelvétel, amin az látszik, hogy egy rendőr szolgálati autója csomagtartójába bokszol egy kis testű kutyát. Később kiderült, hogy a kutya a rendőré, és sérülések nélkül megúszta az esetet. A férfi azért ütötte meg az állatot, mert az elszökött otthonról. A rendőrt felfüggesztették.

A Bors információi szerint a kutyáról lemondott a rendőr, így az átmenetileg az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzője és állatmentője, Tornóczky Anita vette magához.

Tornóczky elmondta, hogy a kutya kiegyensúlyozott, gondozott, jól van, és örökbefogadhatóvá válik, amint lezárul az ügyében indult vizsgálat. A rendőr – tette hozzá – nagyon bánja, hogy megütötte.

Letöltendő börtönbüntetést az állatkínzóknak!

Szinte minden hétre jut egy újabb hír borzalmas módon megkínzott, embertelen körülmények között tartott házikedvencekről. Tegnap egy olyan videó keltett országos felháborodást, amelyen egy Pest megyei rendőr ütött meg egy kisállatot. A Jobbik évek óta sürgeti a vonatkozó jogszabályok megváltoztatását, az állatkínzók szigorúbb büntetését, ám a kormány rendre lesöpri az asztalról javaslataikat.