Eltűnt a balotaszállási állatkínzó

Eltűnt a balotaszállási állatkínzó

A Blikk írja, hogy a balotaszállási állatkínzó asszonyt mindenki ismeri a faluban, de agresszív stílusa miatt nem túl népszerű. A nőnek viszont nyoma veszett, a helyiek azt mondják, hogy bujkálhat, a környéken rendőrök és polgárőrök járőröznek.

A tanyán csak az állatait látni, a lap is hiába kereste, egy másik asszony szerint attól is tarthat, hogy a helyiek bosszút akarnak állni a kutyát autója után kötő állatkínzón.

A történet önmagában is döbbenetes, de az asszony hozzáállása csak súlyosbítja azt. A Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány önkéntese rendőrökkel ment a tanyára, ők még tudtak beszélni a nővel, de nem értette, miért probléma, amit csinált:

"Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből. Mondta, hogy ő ilyet lóval is csinált már, nem gondolta, hogy a kutyának baja lesz belőle."

A kutya végül elpusztult, de az állatvédők azt gyanítják, hogy még életben volt, amikor eltemették.

Közben petíció is indult annak érdekében, hogy a nő a lehető legszigorúbb büntetést kapja, már 130 ezren aláírták.

A Jobbik nyolcadszorra is benyújtja törvényjavaslatát az állatkínzók ellen

"A Jobbik ismét, immáron nyolcadik alkalommal nyújt be törvényjavaslatot az állatkínzók ellen" - olvasható Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik képviselőjének közleményében. A múlt héten az autója után kötött egy kutyát egy nő, a brutális tett közfelháborodást okozott, de a politikus több esetet is említ: