A választási kampányban minden plakáton és szórólapon szerepelnie kell az impresszumnak

Hivatalosan nem lehetnek névtelen lejáratások.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány végéig a jelölőszervezetek és a jelöltek engedély és bejelentés nélkül előállíthatnak és terjeszthetnek plakátokat. A jogszabály alkalmazásában plakátnak kell tekinteni a választási falragaszt, feliratot, szórólapot, vetített képet, emblémát mérettől és hordozóanyagtól függetlenül.

A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény szerint - ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik - a sajtóterméken és egyéb kiadványon fel kell tüntetni a szerkesztésre és kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat (impresszum), így a kiadó nevét, székhelyét, a kiadásért, illetve a szerkesztésért felelős személy nevét.

Vagyis a választási szórólapon és plakáton is fel kell tüntetni a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó legfontosabb adatokat.

Azért nincsenek illúzióink afelől, hogy nem találkozunk majd a hódmezővásárhelyihez hasonló listázó, vagy akár a program helyett az ellenfél lejáratását célzó kinyomozhatatlan eredetű szórólapokkal. 

"Emlékezzünk majd erre, amikor szavazunk!" - Vásárhelyen 92 éves pedagógus is rákerült a fideszes feketelistára

A hódmezővásárhelyi polgárok tegnap olyan szórólapot találtak postaládájukban, amelyben név szerint listázva vannak a város ellenségei. A kampányanyagot hivatalosan senki sem vállalta névvel, ám az ellenzék összemosásától kezdve Soroson és Simicskán át a kerítésbontás veszélyéig az összes kormánypárti kommunikációs lózungot sikerült rátenni, így aligha lehet vita tárgya, hogy ki áll mögötte.