Hatalmon akarják tartani a kínai elnököt, ezért átírják az alkotmányt

Tényleg ő lehet az új Mao.

A Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottsága kezdeményezte, hogy töröljék az alkotmányból azt a kitételt, amely alapján az ország elnöke és alelnöke maximum két ciklusra választható meg - írja a BBC. Hszi Csin-ping jelenleg második mandátumát tölti.

Kínában a központi bizottság háromnapos ülést fog tartani, a tervek szerint fontos személyi döntések és egyéb kérdések is előtérbe kerülnek.

Korábban részletesen írtunk a KKP legutóbbi kongresszusáról, ahol már lehetett látni, a jelenlegi elnök nem akarja elengedni a hatalmat két ciklus után. Hszi Csin-ping évtizedek óta a legnagyobb hatalmú vezető a diktatúrában. A teoretikus kérdésekkel kapcsolatos gondolatait már be is illesztették az alkotmányba.

Kína világuralomra tör, Hszi Csin-ping az új nagy elnök

Múlt héten XIX. kongresszusát tartotta a Kínai Kommunista Párt. A világ legnagyobb pártja (90 milliós tagság) 2300 küldött részvételével bebetonozta a hatalomba Hszi Csin-pinget, aki a szabályoknál is hosszabb ideig maradhat az ország élén és olyan példátlan esemény is történt, ami Mao Ce-tung óta egyszer sem. Kína meghódítja a világot?