Mészároshoz kerülhet a Gellért Szálló

A fürdő megszerzése viszont nehézségekbe fog ütközni.

A felcsúti polgármesterhez köthető, szállodaüzemeltetéssel is foglalkozó Konzum Nyrt. veszi meg a fővárosi Szent Gellért téren található Danubius Hotel Gellértet – értesült a zoom.hu, az információt a hírportál több szakmai forrása is megerősítette. Bár az adásvételben részt vevő konkrét Mészáros-céget nem nevezték meg, nagyon valószínű, hogy az a Konzum Nyrt. lesz a vevő, melybe nemrég összeszedték az ország legismertebb gázszerelőjének szállodaérdekeltségeit, lényegében a teljes Hunguest Hotels-láncot.

A fideszes Mészáros Lőrinc szállodalánca alig több mint egy hónapja nyert el egy közbeszerzést a Gyurcsány-párti képviselő, Oláh Lajos testvérének cégével közösen rendőrök elszállásolására.

Titkos MSZP-s pénzek cégének nevezte a fideszes sajtó, most Mészárossal együtt nyert közbeszerzést

Viharként süvített végig a magyar sajtón, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Mészáros Hunguest Hotelsével szerződött le. A tender azonban közös ajánlattétel volt, Mészárosék üzlettársa a Rossimo Ingatlanforgalmazó, Ingatlanhasznosító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Ennek ügyvezetője egy bizonyos Oláh Alexandr László. Nos, az említett úr nem más, mint Oláh Lajosnak, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének testvére.

A hotelek összeszedésének cégjogi oka volt, a Konzum PE magántőkealap apportként bevitte az üzletrészeket a Konzum Nyrt.-be, így a tőzsdei cég 18 hazai és 5 külföldi szálloda tulajdonosa lett. A Zoom szerint a Gellértet a Hunguest Hotelsbe integrálnák, az lenne a szállodalánc „fővárosi ékköve”. Ehhez szükséges a szálló teljes körű felújítása is, mint írják a Tripadvisoron a vendégek meglehetősen kritikusan írnak a Gellért állapotáról.

A Zoom úgy tudja, Mészárosék szemet vetettek a szálló mellett működő világhírű gyógyfürdőre is. Ennek bekebelezése azonban nehezebb lesz, lévén a Gellért Fürdő fővárosi tulajdon, egész pontosan a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. tulajdonában áll. A jól menő fürdő értékesítése pedig nem áll érdekében Budapestnek.