Itt a válasz, mikor hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést!

Sokat azért ne várjon tőle.

A Jobbik politikusa következetes a gyanús bizniszek ügyében. 2017. február 23-án már egyszer a kormányhoz fordult a négyes metrót érintő OLAF-jelentéssel kapcsolatban, akkor Fónagy János karakán választ adott, miszerint

aki a magyar adófizetőknek kárt okozott, az térítse azt meg. A kormányzat a rendelkezésére álló eszközökkel mindent meg fog tenni kárigényének érvényesítése érdekében. 

Kevésbé fogadkozott azonban az államtitkár a Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét érintő ügyben, ahol szervezett bűnelkövetésre utaló jeleket fedezett fel az OLAF. Sneider konkrét kérdésére, hogy mikor hozzák nyilvánosságra a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentést, ezúttal már egy jóval visszafogottabb válasz érkezett, lévén itt nem a szocialisták, hanem a miniszterelnök családjának bizniszéről van szó.

Bár Fónagy János államtitkár szerint 

"Az OLAF jelentés egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a magyar választási kampányba. 2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik."

Természetesen nincs kormánypárti kommüniké Soros György vagy Simicska Lajos neve nélkül, így az államtitkár arról is sietve tájékoztatta Sneidert, hogy

"Orbán Viktort próbálják támadni vele, pedig az OLAF jelentéssel érintett időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt a tulajdonos."

Ha Simicska Lajos biznisze, aki a sajtóhírek szerint rossz viszonyban van a miniszterelnökkel, akkor különösen érthetetlen, mire ez a nagy titkolózás, és miért nem hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést - fejtette ki kétségeit az Alfahírnek Sneider Tamás, hozzátéve azt is, hogy Hatvanban anno Szabó Zsolt államtitkár karácsonyi ajándékaként mutatták be a helyieknek a botrányokkal terhelt közvilágítási felújítást.

KP