Egymillió forint a főorvosoknak - a románok rájöttek, hogy csak megfelelő bérekkel tarthatják otthon az orvosaikat

Nálunk bezzeg csak kalandorok vannak.

A béremelés a többi ágazattól eltérően nem 2022-től, hanem az egységes bértörvény értelmében már március elsejétől életbe lép - írja a Maszol.ro.

Így Romániában egy főorvos csütörtöktől 600 ezer forintot vihet haza havonta, ami mellé külön pótlékok is járnak.

A miniszter elmondta, hogy a kormány az egészségügyi szakemberek megfizetésével szeretné megakadályozni az országot sújtó orvoselvándorlást. Az általa említett adatok szerint a tavalyi évben 40 százalékkal kevesebb orvos ment külföldre, mint korábban, mert számítottak rá, hogy a bértörvény hatályba lépése után tisztességes fizetést kapnak.

Az utolsó gyermekorvos is felmondott, de Orbán Viktor a lovakról beszél

A lovardát azért újíthatta fel 3,2 milliárd forintból a kormány, mert egy példaértékű polgári kezdeményezéssel sikerült megmenteni a pusztulástól - mondta, és hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Lovarda méltó helyet biztosít a versenyzőknek.A kormányfő szavai szerint a magyarokban megmaradt a lovas nemzeti lelkület.Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy kormány és a lovas világ jó lóra tett, amikor szövetségre lépett egymással.Eközben Sátoraljaújhelyen az Erzsébet kórházban felmondott az utolsó gyermekorvos is, így a beteg kicsiket va