Több kéne hozzá a szemöldökcsipeszezésnél: nem hajlandó vitázni Orbán Viktor

A kormányfő végleg megfutamodott.

"A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje"

- jelentette ki Havasi Bertalan.

Most az egyszer kénytelenek vagyunk egyetérteni a miniszterelnök sajtófőnökével, vasárnap óta valóban nem képezheti vita tárgyát, mit szeretne az ellenzéki érzelmű szavazók, és valószínűleg a magyar társadalom többsége:

kormányváltást.

Ezzel valószínűleg Orbán Viktor is tökéletesen tisztában van, ahogy azzal is, hogy épp a hivatkozott parlamenti teljesítménye alapján képtelen lenne helytállni egy élő televíziós vitában:

Bátran hangoztathatja a Fidesz teljes kommunikációs stábja és médiagépezete, hogy nincs olyan politikus, aki méltó lenne az Orbán Viktorral való vitára, viszont az igazság az, hogy ezzel a kormányfő és állami szintre emelt maffiahálózata ismét megrabolja a magyar népet:

gyáván elveszi annak a jogát, hogy ezt mi, a választópolgárok ítéljük meg egy tisztességes, azonos feltételek mellett zajló érvütköztetés után.

De a múlt vasárnap megmutatta, hogy egyre többen a helyén kezelik ezt a fajta magatartást, és fejben már rég lejátszották Orbán Viktor rémálmát, amiből nem ő került ki győztesen.

"Az egyetlen dolog", ami miatt Orbán bukni fog

Két nap telt el a hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta, és máris kisebb kötetnyire való gyűlt össze elemzésekből, latolgatásokból, az ilyen-olyan tanulságok levonásából. Érdekes módon a legtöbb ilyen írás arról szól, hogy az ellenzéknek milyen következtetésekre kellene jutnia Márki-Zay Péter győzelme után. Ez vitathatatlanul fontos kérdés, és biztosak lehetünk benne, hogy áprilisig még rengeteget lehet és kell is majd ezzel foglalkozni.