Íme a várva-várt fideszes eredménykampány: erre tényleg Ön is büszke lehet!

Gyűlölet, mocskolódás és paranoia helyett mosoly, napfény és kormányzati eredmények.

Az új üzemmódra elég zötyögősen állnak át a különböző összeszerelőcsarnokok, Németh Szilárd tegnap még teljes extázisban Soros-ügynöközött, az Origo ma a 66 (egy híján az ördög száma!) közös ellenzéki jelöltről írt, akiket személyesen "Soros György vezérletével" válogattak ki. Sőt, maga Orbán is úgy nyilatkozott, hogy továbbra is "egyetlen dolog" a választás tétje, hogy "bevándorlóország" leszünk-e, vagy sem. Ám megérkeztek az eredménykampány első fecskéi is. 

A Magyar idők médiaélmunkásai már a vásárhelyi vereség után két nappal rohammunkában összehegesztettek egy büszkeséglistát, amelyből megtudhattuk, hogyan lett tejjel-mézzel folyó Kánaán a magyar ugarból az elmúlt nyolc évben. Ám, hogy a narancsuniverzumban mit értenek "eredmény" alatt, az igazán ma kezdett el kiderülni. 

Bayer Zsolt a Mandinernek adott interjúban világosan kijelölte az új vonalat, amelyet minden hűséges nertársnak követnie kell a következő időszakban:

"Van ez az állandó mészároslőrincezés és tiborczistvánozás, amik egyfajta epitheton ornanssá változott (sic!), mert nem reagáltuk le ezeket az ügyeket soha. De én azt gondolom, hogy mivel sem Mészáros Lőrincnek, sem Tiborcz Istvánnak nincs szégyellni valója, így szerintem politikai hiba az, hogy nem reagálunk."

Ha azt hittük volna, hogy a publicista szokásához híven kicsit túltekerte a bicajt, de azért odafenn ennyire nem borultak el az agyak - nos, az optimista feltételezés cáfolata még ma megérkezett. A minden valószínűség szerint a pártközpontból szerkesztett fideszes trashblog, a mindenszo.hu leközölt egy korábbi írást, 

amelyből megtudhatjuk, milyen nagyszerű ember Mészáros Lőrinc. 

A cikkből kiderül például, hogy a Nemzet Gázszerelője 

"nem él hivalkodóan" és "családi háza nem kacsalábon forgó kastély."

Nos, azt mindenki eldöntheti, hogy egy másfélmilliárd forintos yachton csapatni az Adrián, vagy helikopterrel hazajárni a melóból "nem hivalkodó" életmódnak számít-e, ahogyan azt is, hogy a 700 milliós horvátországi villát nem érzi-e "kacsalábon forgó kastélynak"

Megnyugodhatunk afelől is, hogy

"nem az állami vagyon lebontásával, nem rabló privatizációval szerezte meg első millióit."

Ezt egyébként aligha lehet okunk kétségbe vonni. Aki meg a többi 120 milliárdra kíváncsi, annak gyorsan a zsebébe kell nézni, nem lapul-e benne egy erővágó, amellyel neki akar esni a határkerítésnek. 

Tegnapelőtt még azon merengtem, miről is tud majd beszélni az "eredményközpontú" kampány során a kormány? A kínzó kérdésre ma megkaptuk a feleletet. És a helyzet az, hogy a Fidesz ezúttal üdítően őszinte üzenetet küld a társadalomnak. A "világszínvonalú egészségüggyel", a szárnyaló közalkalmazotti bérekkel, vagy a 700 ezer felesleges magyar nyugatra való lecsapolása után rekord mélységbe süllyedő munkanélküliséggel kérkedni elég fals szövegnek tűnne.

Az Orbán-klán százmilliárdos vagyonának összehordása azonban valóban mindannyiunk közös sikere. 

Az ő vagyonukért, az ő yachtjukért, az ő luxusvillájukért tényleg mi dolgoztunk meg. Teljes joggal büszkék is lehetünk rá. Aztán majd, ha eljön az ideje, ugyanilyen teljes joggal vissza is vehetjük. Addig használják egészséggel!