Ketten meghaltak a michigani lövöldözésben

Lövöldözés történt egy egyetemen Michigan szövetségi államban pénteken. A lövöldözésben két ember életét vesztette.

A rendőrség szerint a halottak nem diákok voltak. Korábban a rendőrség még arról számolt be, hogy két embert golyótalálat ért. A lövöldöző elmenekült.

A rendőrség feltételezi, hogy a lövöldözést "családi probléma" válthatta ki, ezzel kapcsolatban azonban részleteket nem közöltek.

A Detroit Free Fress című napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított, James Eric Davis agyonlőtte szüleit, akik érte mentek, hogy hazavigyék a tavaszi szünidőre.

A kampus rendőrsége azonosította Davist és sajtótájékoztatón adta közre a fényképét. Larry Klaus rendőrhadnagy szerint a térfigyelő kamerák felvételei arra utalnak, hogy a lövöldözés után gyalogosan menekült.

Klaus elmondta, hogy Davist még  csütörtök éjjel a campus rendőrsége kórházba szállította kábítószer-problémák - feltehetően túladagolás - miatt. További részleteket nem közöltek.

A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantban található Központi Michigan Egyetemet, amelynek központi kampusát legalább 20 ezer egyetemista látogatja, lezárták. A helyszínre számos rendőr- és mentőautó érkezett.

A nyomozók egy 19 éves férfit keresnek, akinél feltehetően fegyver van, és - mint fogalmaztak - veszélyes. Az egyetem felszólította a diákokat, hogy keressenek menedéket. Arról egyelőre nem tudni, hogy voltak-e sebesültek.

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss