Közeledik a tavasz: a jövő hétvégén 16 fok is lehet

Szeszélyes évszak. 

Hétfőn még a nyugati, délnyugati megyékben már reggel is felhős lesz az ég, míg másutt a fátyolfelhők mellett még várható némi szűrt napsütés. A déli óráktól azonban mindenütt megvastagszik a felhőzet, és késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, nyugaton hó, illetve néhol ónos eső, fagyott eső sem kizárt. 

A minimumhőmérséklet a Dunántúlon általában mínusz 8 és mínusz 4, másutt mínusz 15 és mínusz 9 fok között, míg a nappali maximumok 0 és plusz 6 fok között alakulnak.

A hét második napján előfordulhat ónos eső, eső a nyugati területeken hó. Szerdán és csütörtökön is esős napokat jósolnak a szakemberek, de már hosszabb-rövidebb ideig élvezhetjük a napsütést és a hőmérséklet elérheti a plusz 12 fokot is. Pénteken és szombaton erős szélre kell számítanunk. Szombaton plusz 9-16 fok is lehet.

Vasárnap is több helyen erős, az Észak-Dunántúlon viharos lehet a szél és többfelé várható eső. A minimumhőmérséklet plusz 2-8, a maximumhőmérséklet plusz 10-17 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.