Német edzője lehet Hosszú Katinkának?

Hogyan tovább?

Hetekkel ezelőtt robbant a hír, hogy Mireia Belmonte edzője, Fred Vegnoux veheti át az edzői pozíciót Shane Tusup után Hosszúnál. Ezt gyakorlatilag viccnek titulálták Spanyolországban, így biztos, hogy nem érkezik Magyarországra az egyik legnagyobb rivális trénere.

Azóta Hosszú jelezte, továbbra is Shane Tusup az edzője. A találgatásokat viszont ez sem zárta le. Dirk Lange megkeresett egy magyar edzőt, Törös Károlyt, hogy ő szívesen vállalná a munkát – derült ki a DIGI Sport hétfő reggeli műsorában.

„Ő nagyon kemény edző, megközelíti, vagy legalábbis azonos szinten van Shane-nel”

 - mondta Törös.

Ki az a Dirk Lange?

Dirk Lange jelenleg az ausztriai Grazban vezet egy edzőközpontot, ahol a saját programja van (DLP-Project 2016). 2005 és 2008 között szövetségi kapitány volt Dél-Afrikában, együtt dolgozott a 2012-ben olimpiai bajnok Cameron van der Burgh-gel.

Törös beszélt arról is, hogy a folyamatban lévő válás miatt nem valószínű, hogy megmaradhat a versenyző-edző felállás Hosszúéknál.

„Mivel nem tudjuk, hogy pontosan mi okozza a konfliktusukat, nagyon nehéz elképzelni az együttműködést.”

Magyar edző szinte elképzelhetetlen a posztra, mert „ezen a szinten nincsen esély, legalábbis én úgy érzem”.

Shane Tusupról azt gondolja, hogy az üzlet köti ide, viszont az edzői pályáját is Magyarországon folytathatja. Törösnek is volt konfliktusa vele, sokakhoz hasonlóan ő is úgy látja, az amerikai saját magát zárta ki az edzői társadalomból:

„az elismerés és a nulla tisztelet miatt a világon bárhol kiközösítette volna magát.”

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)