Perekkel lassítják Andy Vajnáék rádiós terjeszkedését

Nincs országos kereskedelmi rádió.

A 24.hu értesülése szerint a Class FM-et működtető Advenio Zrt. a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ellen a korábban indított perek mellett a múlt héten újabb bírósági eljárást indított az országos kereskedelmi frekvenciára vonatkozó pályázat miatt.

A lap ebből arra a következtetésre jut, hogy a közelmúltban még Andy Vajna nevén lévő, jelenleg Bakai Mátyáshoz, a filmügyi kormánybiztos barátjához és üzleti partneréhez köthető Hold Reklám Kft. az áprilisi választásig nem tudja megkezdeni a sugárzást a Class FM egykori frekvenciáján.

Ez egyben azt is jelenti, hogy továbbra sincs országos sávon sugárzó kereskedelmi rádió, a jogerős ítélet megszületéséig ez így is marad.

A 24.hu kereste az ügyben az Advenio Zrt.-t, ahol megerősítették, újabb pert indítottak a testület ellen, mert a Médiatörvénybe ütközőnek tartják a pályázat kiírását mondván, hogy a korábbi frekvencia ügyében indított perek még le sem zárultak. Kifogásolják a pályázat bizonyos részeit is, például az üzleti tervvel kapcsolatban, ezen kívül szerintük a testület nem tartja be a jogszabályi határidőket. Azzal sem értenek egyet, hogy az Adveniót formai hibára hivatkozva kizárták a pályázatból.

(fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)