A körúti robbantó családja szerint "Orbán rendezte meg" a merényletet

A rokonok politikai összeesküvést emlegettek a bíróságon.

P. László korábban ugyan beismerő vallomást tett, de azóta azt visszavonta és a hétfői tárgyaláson is csak a lélekvándorlásról szeretett volna beszélni, amit a bíró nem volt hajlandó meghallgatni. Ezután következett a férfi rokonainak vallomása, akik meg vannak győződve arról, hogy a visszahúzódó férfi egy összeesküvés áldozata lett.

Az édesapa és P. László húga szerint a terhelő bizonyítékokat csupán odacsempészték, hogy a férfire tereljék a gyanút, sőt a nő osztja egy ismerőse véleményét, miszerint valójában "Orbán rendezte meg" a pokolgépes robbantást - írja a Magyar Nemzet tudósítója.

Az apa is úgy látja, hogy a robbantás egyértelműen politikai hátterű volt, az áldozatokat és fiát is előre kiválasztották, a nyomozókat pedig félrevezették és hamis bizonyítékokkal manipulálták. A család úgy véli, hogy a gyanúsított korábbi beismerő vallomását is tudatmódosító szerek befolyásoltsága alatt tette meg.

A politikai összeesküvést azzal próbálták alátámasztani, hogy a robbantás 2016. szeptember 24-én történt és nyolc nappal később, október 2-án tartották Magyarországon a kvótanépszavazást, ahol arról kérdezték az embereket, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa-e nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. A kormányzati kommunikáció ekkoriban arról szólt, hogy fokozott terrorveszélyt jelent a migránsok Magyarországra való áthelyezése, egy robbantás pedig ezekre a félelmekre erősíthetett rá.