Áfa-csökkentés: itt a nagy bejelentés, ami nincs is

A miniszter elszólta magát - nem hiszed el, mit válaszolt a miniszterelnök.

- adhatnánk ezt a címet is, ha kamuhírekre szakodosodott kamuportál lennénk. Persze lényegesen többen olvasnák, mint az "Egyelőre nem derültek ki konkrétumok a tervezett Áfa-csökkentés kapcsán" című cikket.

A politikusok legnagyobb rémei közé tartoznak - az újságírók és a lakossági fórumok negyedórás "kérdéseit" feltevő közléskényszeres állampolgárok mellett - a bekapcsolt mikrofonok.

Így volt ez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitó rendezvényén is, ahol Orbán Viktor mondott egy hamisítatlan kampánybeszédet. 

Ebből kiderült, hogy minden jó, de még ennél is jobb lesz minden - ettől a résztől meg is kímélnénk Önöket, a valóságot úgyis mindenki a bőrén érzékeli. Ennél sokkal érdekesebb volt viszont a gazdasági miniszter és a kormányfő közötti, igencsak rövidke beszélgetés:

- Az áfát nem akarod bemondani? 
- Nem. Semmit!

A Zoom.hu által kiszúrt párbeszéd azt jelzi, hogy a kormány készül Európa egyik legmagasabb forgalmi adójának csökkentésére. Ideje is lesz, mert a szegények adójaként is nevezett áfa bizony fullasztja a gazdaságot.

A "nembejelentés" mindesetre meglepő, elvégre kampány van, ilyenkor azért illik adót csökkenteni és bért emelni, nem elég a nyugdíjasoknak osztogatott 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány.