Küszöbön a választás, a kormánynak hirtelen fontos lett az egészségügyi bérkérdés?

A szakszervezeti vezető a szocialista "elmúltnyolcévre" mutogatva megjegyezte: 2004-ben "alapjaiban rombolták szét" az egészségügyi és szociális ellátórendszert. Azóta olyan lemaradásba kerültek, hogy a felzárkóztatást nem lehet egyszerre teljesíteni, mert ahhoz oda kellett volna adni a központi költségvetés felét.

Érdekes érvelés, pláne, hogy több szakember szerit is csak a jelenlegi logikátlan kiadások racionalizálásával annyi forrást lehetne megspórolni, amiből kielégítően rendezhetők lennének az egészségügyi dolgozók bérei.

Korábban négy "szoclib kormánnyal" nem tudtak tárgyalni - fogalmazott az MSZ EDDSZ elnöke, aki kérdésre válaszolva azt mondta: nekik most eszükbe sem jut sztrájkolni.

Hogy is jutna, amikor egyértelműen a Fidesz szekerét tolják, és az ő kommunikációs paneleiket visszhangozzák?

Arra a kérdésre, hogy mikor írhatják alá a tárgyalásokat lezáró dokumentumot, az MSZ EDDSZ elnöke közölte, a védőnőknek a nőnapot ígérte, most március 15-ét tűzte ki célul.

Mitől nagybeteg a magyar egészségügy? Ha tudni szeretné, mindenképp olvassa el ezt a cikket!

Nemrég látott napvilágot az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) 2017-es felmérése, ami megmutatta: teljes csőd a Fidesz-kormány egészségügyi politikája, az alapellátás színvonalát tekintve pedig, hazánk a sereghajtók között kullog. Miért teljesítünk ennyire rosszul európai szinten és milyen problémákat kellene kiküszöbölni ahhoz, hogy újra minden magyar állampolgár számára elérhető és színvonalas egészségügyünk legyen?