Gyanús közbeszerzésre bukkant Hódmezővásárhely új polgármestere

Márki-Zay Péter szakértőkkel nézte át az önkormányzat szerződéseit.

Márki-Zay szerint volt olyan cég, amelyik tapasztalat nélkül olyan munkával keresett több száz millió forintot, amelyet a város is el tudott volna végezni.

"Az a pályázó, aki sohasem foglalkozott ezzel a tevékenységgel, beszerezte a termékeket, értékesítette a városnak, és ezzel háromszázmillió forintos hasznot realizált. Ha a város közvetlenül kereste volna meg ezeket a beszállítókat, akkor egyéves építményadó összegét spóroltuk volna meg. Tehát még egy évig nem kellett volna építményadót fizetni magánszemélyeknek Hódmezővásárhelyen" - mondta el a polgármester.

Az elbocsájtott főjegyző ügyével kapcsolatban leszögezte: Korsós Ágnes nyilatkozatának egyetlen bekezdése sincsen, "amiben ne lenne hazugság", és arra kérte, járuljon hozzá a beszélgetéseikről készült hangfelvételek nyilvánosságra hozásához.

"Akkor én a Facebookra felteszem, és mindenki meggyőződhet róla, ki mond igazat"

- jelentette ki Márki-Zay.

Arra a kérdésre, hogy tényleg csökkentette-e sok köztisztviselő fizetését, a polgármester úgy reagált: a fizetése senkinek nem csökkent, az illetményalapot megemelték, a személyi bérek felülvizsgálata pedig még nem történt meg.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)