A kampány eddig legváratlanabb húzása: Király B. Izabella a Kétfarkú Kutyapártra szavaz!

Na, ezt tényleg nem láttuk jönni. 

A '90-es évek radikális jobboldali ikonja egy körlevélben buzdítja szavazásra ismerőseim és tisztelőit. Az e-mailt egy olvasónk juttatta el hozzánk. Az egykori MDF-es, majd az Antall-kormánnyal szakító parlamenti képviselő, azt írja: 1998 óta nem volt voksolni, mert nem talált olyan politikai erőt, amelyet "jó szívvel támogatni tudott volna." Király B. felidézi:

"Ez volt az a választás, amelyen Csurka-Torgyán-Dávid Ibolya hatalomba segítette a Fideszt. Sőt! Segített a liberális Fideszt nemzetivé hitelesíteni."

A volt politikus megjegyzi: 544 párt, ebből közel 100 állított jelöltet. Szerinte ez a "jelenlegi politikai rendszer nyilvánvaló csődje". Király B. a kormánnyal szemben is meglehetősen kritikus.

„Két millióan Orbán mellett” – hirdeti magát egy csoport. És mi van a 6 millióval? Milyen rendszer az, ahol a többség akarata nem érvényesülhet? 1/3 szavazattal kapott a Fidesz 2/3 hatalmat!"

 - mutat rá. Ez a helyzet sarkallta arra, hogy húsz esztendő elteltével ismét éljen szavazati jogával. 

 Méghozzá úgy, hogy voksával a Kétfarkú Kutyapártot támogatja, mert úgy véli ez a politikai erő "vicces, de a többi kész röhej."

"Támogatom azokat, akik képesek görbe tükröt tartani ennek a teljesen elavult, becsődölt rendszernek "ÖRÖK ÉLET, INGYEN SÖR, ADÓCSÖKKENTÉS!" Tetszik!"

 - írja az egykori képviselő. 

Király B. Izabella az első szabad választások idején került be az Országgyűlésbe az MDF színeiben, ám az Antall-kormány politikájával hamar szembekerült. Úgy vélte, a rendszerváltás valójában nem történt meg, a volt kommunisták hatalmukat átmentették, az ország pedig a szovjet után az amerikai politika befolyása alá került. 1993-ban nyilvánosan tiltakozott a magyar-ukrán alapszerződés megkötése ellen, amelyben Magyarország a kárpátaljai autonómia kikötése nélkül minden területi követéléséről lemondott az újonnan született állammal szembenaz MDF kiárta soraiból, ekkor alapította meg a Magyar Érdek Pártját, amelynek a nem sikerült számottevő tábort maga köré gyűjtenie, a radikális jobboldali érzelmű szavazók nagy többsége inkább a MIÉP-et támogatta