Kamujelöltek segítik Simonka Györgyöt

Különös dolgok történnek Békésben.

A Magyar Nemzet cikke szerint a Magyarországi Cigánypárt jelöltje, Faragó Lajos jó barátságot ápol a Fidesz jelöltjével. A lapnak hangfelvétele is van, ami ezt igazolja, ráadásul Faragó felesége is megerősítette, Simonka régóta ismeri a férjét.

Faragó viszont azt állította, 2010-ben találkozott utoljára Simonkával, mikor még a Fidesznek kampányolt. Állítása szerint azóta egyszer sem egyeztettek, és szerinte Simonka nem is fog haragudni az indulása miatt, mivel ő nem is akar választást nyerni, a célja csak az, hogy elérje az egy százalékot.

A jelölt ezzel nyíltan elismerte, hogy pártjának egyetlen célja a költségvetési támogatást jelentő egyszázalékos országos listás eredmény elérése. A Magyar Nemzet arról is megkérdezte a 200 lelkes Kevermesen élő politikust, kik segítették abban, hogy összegyűjtse a szükséges 500 aláírást, ám csak annyit közölt, hogy többen.

A lap furcsaságokra bukkant Simonka körzetének másik településén, Végegyházán is: itt öt helyi lakos próbálkozik azzal, hogy a Parlamentbe kerüljön. Köztük egy testvérpár is: Csurár János a Magyarországi Demokratikus Párt, Csurár József a Jó Út Magyar Polgári Párt jelöltjeként indul. Érdekesség, hogy mindkét párt székhelye ugyanoda, Pálfi Miklós ügyvéd szolnoki címére van bejegyezve.

A Demokrata Párt jelöltjét egykor rablógyilkosságért ítélték börtönbüntetésre, az Iránytű Párt jelöltjének férjét embercsempészet gyanújával vették őrizetbe 2016-ban, az Összefogás a Civilekért Párt indulójának a szüleit pedig sikkasztásért ítélték el. Vajda Norbert, Végegyháza jobbikos polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta: egy normális választási rendszerben egy ekkora faluból nem kerülhetne ki öt jelölt, ez az adófizetők pénzének egyértelmű pazarlása.