Elon Musk tovább írja a jövőt

Elon Musk, a vállalat vezetője az SXSW konferencián legalábbis már arról beszélt, hogy 2019-ben megkezdenék egy, a Falcon Heavynél is nagyobb rakéta tesztelését, amit nem szokványos módon BFR (Big Fucking Rocket - Kibaszott Nagy Rakéta) néven emlegetett.

Musk most is hozzátette, hogy ez egy nagyon optimista terv, de ezt hallottuk a Falcon Heavy kilövése előtt is, szóval reméljük, hogy a napjaink Tony Starkjaként emlegetett cégvezérnek bejönnek a számításai. Az ugyanis azt jelentené, hogy 2022-re a rakéta készen állna arra, hogy teherszállítmányokat utaztassanak vele a Marsra.

Az újrahasznosítható BFR 37 Raptor hajtóművével a Saturn V tolóerejének duplájára lesz képes és ötször akkora súlyt tud majd szállítani, mint a Falcon Heavy.

Akkor indulhatunk a Marsra?

Kedden mindenki, akinek van internete, vagy esetleg a Kennedy Űrközpontban tartózkodott, élőben nézhette, ahogy a SpaceX megpróbálja útnak indítani az űr felé a világ legerősebb rakétáját. Elon Musk sem volt biztos a dolgában, azt mondta, ötven százalék esély van arra, hogy már az indítóálláson felrobban az egész.