Kósa Lajos fél évtized után feljelenti a csengeri háztartásbelit (de most már tényleg!)

Nem túl bonyolult.

Ezzel az is nyilvánvaló vált, hogy két napnyi zavar után a Lendvay utcában kitalálták Kósa Lajos számára a védekező taktikát – igaz, nem lett túl bonyolult.

Úgy látszik, az 1350 milliárd forint kezelésére feljogosított fideszes politikust letiltották az érdemi kommunikációról, a mai naptól kezdve csak egyetlen dolgot fog ismételni, őt átverték, ezért feljelentést tesz.

Kósa jobban tenné, ha nem is magyarázná

A miniszter úgy beszél az 1350 milliárdos ügyről, mintha éppen akkor találná ki, hogy mi történt. A botrány kirobbanása után Kósa Lajost azonnal megkérdezték a pénzről, majd Facebookon jelentkezett a magyarázattal, később viszont ismét újságírók faggatták. Ez így már sok volt.

Mindez persze akkor lenne igazán hiteles, ha legalább a botrány kirobbanása pillanatában előállt volna ezzel a sztorival, és nem kezdett volna el hebegni-habogni.

Persze, az is bájos, hogy el kellett telnie fél évtizednek ahhoz, hogy Kósának leessen, lóvá tették őt. Legalábbis a hivatalos kommunikáció szerint, de attól ne féljünk, hogy lesznek még itt érdekes részletek.