Kúria: nem adhatnak kampánypólókat a politikusok az ovisoknak

Jogsértő.

A Kúria szerdán helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) határozatát, amely szerint jogsértő volt a Simonka György Facebook-oldala címével ellátott pólók osztása óvodásoknak – írja a Magyar Nemzet. A Fidesz-KDNP jelöltje egy Békés megyei óvoda rajzpályázatán indulóknak küldte a remek darabokat.

A helyi választási bizottság szerint ezzel nincs probléma, de az NVB kimondta, Simonka megsértette a választási eljárás alapelveit és a köznevelési törvényt, mert ilyen intézményekben továbbra sem lehet politikai tevékenységet folytatni.

Maga a képviselő fordult a Kúriához, mert szerinte a gyerekek ajándékpólója nem alkalmas a választói akarat befolyásolására, így az nem kampányeszköz. A Kúria viszont helybenhagyta a döntést, további jogorvoslatnak nincs helye.

Simonka György Facebook-oldalát hirdető pólókat adtak a gyerekekre egy dél-békési iskolában

Volt már Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott tojásosztás Terézvárosban, aztán Hoppál Péter kulturális államtitkár és országgyűlési képviselő arcképével díszített karácsonyfa Pécsett, most pedig Simonka György küldött saját Facebook oldalát népszerűsítő pólókat a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda diákjainak.

(fotó: Román Iskola Battonya/Facebook)