Nem okozott problémát a Fradinak a Puskás Akadémia

A listavezető Ferencváros fordított, és végül 3-1-re nyert a vendég Puskás Akadémia ellen.

A Puskás Akadémia jól megszervezte a védekezését, második veszélyes kontráját pedig Ezekiel Henty révén gólra váltotta a 24. percben. A ferencvárosiak hiába irányították a játékot, akcióból nem, csak rögzített szituációkból tudtak helyzetet kialakítani.

A szünet előtt Josep Paintsil két perc alatt két sárga lapot kapott, így létszámhátrányba került a házigazda, amely azonban a 39. percben egyenlített. A válogatott keretben először számításba vett Otigba Kenneth ferencvárosi karrierjének első gólját szerezte.

A szakadó havas eső miatt egyre mélyebbé vált a talaj, a szünet után még több volt a játékosok között a fizikai kontaktus. A hangulat ettől egyre feszültebb lett, a felcsúti gólszerző, Henty a hajrához érve megkapta második sárga lapját, így a létszám is kiegyenlítődött.

A 88. percben a hazaiak Miha Blazic fejesével átvették a vezetést, Böde Dániel pedig a hosszabbításban biztosította a listavezető újabb sikerét.

Az őszi két 1-1-es döntetlent követően a Ferencváros először nyert a Puskás Akadémia ellen a szezonban, Thomas Doll vezetőedzője bajnoki mérkőzésen először nyert Pintér Attila irányította csapat ellen.

A FTC pályaválasztóként továbbra is veretlen a szezonban - két döntetlen mellett tizedszer győzött, sorozatban kilencedik alkalommal -, otthon tavaly április 15. óta nem kapott ki, veretlenségi sorozata már 15 találkozó óta tart.