2018. 03. 17. 10:32

A köztévé elhallgatta a Jobbikot, most fizethetnek

Több, mint egymillió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság a köztévére, amiért a Ma Reggel című műsorában nem adott megszólalási lehetőséget a Jobbiknak, hogy a róluk szóló hazugságokat cáfolják – közölte szombat délelőtt a Jobbik sajtóosztálya az Alfahírrel.

Közleményükben emlékeztetnek rá, hogy a köztévé műsorban folyamatosan pártpropaganda megy, illetve a magukat elemzőnek, politológusnak nevező emberek rendszeresen terjesztik a Fidesz hazugságait a Jobbikról, „ám a legerősebb ellenzéki párt ezekre nem reagálhat.”

A köztévé azonban ezzel megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, és

„ezután kénytelenek lesznek műsorukban az igazságnak is lehetőséget biztosítani, vagyis be kell hívniuk a Jobbik képviselőit is”

– áll a párt sajtóosztályának közleményében.

Frissítés: még a bírság hírét is elhallgatják

Se a Nemzeti Választási Bizottság tegnapi döntéséről, se a Jobbik mai közleményéről nem számolt be a közpénzen fenntartott Magyar Távirati Iroda. „Lassan Észak-Korea is kérni fogja az orbáni receptet, hogyan lehet állami pénzből, az állampárt hazugságaival mosni a társadalom tudatát” – olvasható a Jobbik sajtóosztályának újabb közleményében.

 

Elhallgatták azt is, hogy elhallgatták

A Jobbik újabb közleményt adott ki, ebben már azt sérelmezik, hogy előző közleményüket is elhallgatta az MTI: „A totális kormánypárti megszállás alatt álló, közpénz-milliárdokból működő szervezet simán átnevezhetné magát fidesz.hu-ra, minden bizonnyal a munkatársai között is sok az átfedés. Mint ismeretes, se a Nemzeti Választási Bizottság tegnapi döntéséről, se a Jobbik ezzel kapcsolatos mai közleményéről nem számolt be a közpénzen fenntartott Magyar Távirati Iroda, aztán az elhallgatásról szóló reagálásunkat is elhallgatták.”