Űrhaderőt akar Trump

Az elnök egy San Diegó-i rendezvényen arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak külön űrhaderőnemre lenne szüksége.

A Space.com szerint Trump tengerészgyalogosok előtt ismertette ezzel kapcsolatos vágyait. Először a 2000-es években merült fel ez a téma, az ötlet nekünk elsőre viccnek tűnt, de úgy tűnik, hogy komolyan gondolják.

Kenneth Rapuano, a Védelmi Minisztérium honvédelmi és globális biztonsági ügyekért felelős főtitkár-helyettese részt vett a stratégiai erők albizottságának meghallgatásán. Itt már a 2019-es, nemzetbiztonsági űrprogramokra vonatkozó költségvetési javaslatot vizsgálták.

Csillagháború újratöltve?

A csillagháborús terv Ronald Reagen idejéből származik, a 80-as évekből. Az SDI célja földi és űrbéli telepítésű fegyverek használata volt stratégiai atomfegyvereket hordozó ballisztikus rakéták ellen, védelmi célokkal.

Rapuano itt ismertette, hogy Trump komolyan gondolja az űrmissziók szervezésének és felszerelésének fejlesztését. Azt is bejelentette, hogy Trump minden ígéretes megoldást támogatni fog, az első javaslatok augusztusban érkezhetnek.

Mike Rogers is hasonlóan kommunikált, ő a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja. Úgy látja, hogy az elnök támogatásával az űrhaderő a közeljövőben megvalósítható, erre szükség is lenne, mert a légierő, ahova az űrparancsnokság tartozik, a mostani állapotában nem tudja száz százalékosan ellátni az űrbiztonsági feladatokat.

John Raymond tábornok, az űrparancsnokság vezetője megvédte a légierőt, hangsúlyozva, hogy mindent megtesznek az űrdominancia megtartásáért. Ehhez kapcsolódó hír, hogy a légierő a következő öt évben 7 milliárd dollárral fogja növelni az űrparancsnokság költségvetését.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.