Űrhaderőt akar Trump

Az elnök egy San Diegó-i rendezvényen arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak külön űrhaderőnemre lenne szüksége.

A Space.com szerint Trump tengerészgyalogosok előtt ismertette ezzel kapcsolatos vágyait. Először a 2000-es években merült fel ez a téma, az ötlet nekünk elsőre viccnek tűnt, de úgy tűnik, hogy komolyan gondolják.

Kenneth Rapuano, a Védelmi Minisztérium honvédelmi és globális biztonsági ügyekért felelős főtitkár-helyettese részt vett a stratégiai erők albizottságának meghallgatásán. Itt már a 2019-es, nemzetbiztonsági űrprogramokra vonatkozó költségvetési javaslatot vizsgálták.

Csillagháború újratöltve?

A csillagháborús terv Ronald Reagen idejéből származik, a 80-as évekből. Az SDI célja földi és űrbéli telepítésű fegyverek használata volt stratégiai atomfegyvereket hordozó ballisztikus rakéták ellen, védelmi célokkal.

Rapuano itt ismertette, hogy Trump komolyan gondolja az űrmissziók szervezésének és felszerelésének fejlesztését. Azt is bejelentette, hogy Trump minden ígéretes megoldást támogatni fog, az első javaslatok augusztusban érkezhetnek.

Mike Rogers is hasonlóan kommunikált, ő a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának tagja. Úgy látja, hogy az elnök támogatásával az űrhaderő a közeljövőben megvalósítható, erre szükség is lenne, mert a légierő, ahova az űrparancsnokság tartozik, a mostani állapotában nem tudja száz százalékosan ellátni az űrbiztonsági feladatokat.

John Raymond tábornok, az űrparancsnokság vezetője megvédte a légierőt, hangsúlyozva, hogy mindent megtesznek az űrdominancia megtartásáért. Ehhez kapcsolódó hír, hogy a légierő a következő öt évben 7 milliárd dollárral fogja növelni az űrparancsnokság költségvetését.

 

sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 25. | 17:59
Az elnök szerint pártja nem dughatja homokba a fejét.
sss
2019. június 25. | 11:28
Tíz- és százmilliós profitot zsebelhetett be a Fidesz-közeliként elkönyvelt zenészek közül Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán is.
sss
2019. június 25. | 11:13
A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.
sss
2019. június 25. | 10:06
A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, 4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.