Siófokon a Fidesz is elítélte a plakátrongálást

Közös nyilatkozatot írtak alá a pártok.

„A Siófokon tapasztalható választási plakátrongálások sokaságát megunva, hivatalomba invitáltam a helyben szervezettel rendelkező pártok vezetőit/képviselőit és közös nyilatkozattételre kértem őket – így a siófoki polgármester. – A felek által egyetértő aláírással elfogadott közös dokumentumban elítéljük bármely párt plakátjainak a szándékos megrongálását városunk területén és egyúttal elhatárolódunk azok elkövetőitől is.

E cselekmények mindamellett, hogy jogsértőek, gyávák és a közös együttélés szabályait nyíltan felrúgják, s a városképet is mérhetetlen módon rombolják. Ezúton is köszönöm a közös nyilatkozatunkat aláíró pártok, a Jobbik, a Fidesz, a DK, a KDNP, az LMP, az MSZP és a Momentum helyi képviselőinek a korrekt együttműködést, a politikai szembenálláson való felülemelkedést. Bízom abban, hogy Siófok az ország más településeinek is példát mutat ezzel a fajta együttes kiállással. Azt gondolom, a közös üzenet egyértelmű az éjszakai rongálóknak: eddig és ne tovább!”

Siófokon – ahogyan megírtuk – korábban és mostanában is leginkább a Jobbik plakátjait vették célba a plakátfirkálók. Nemrég Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik helyi képviselőjelöltje szúrta ki: egyes Jobbik-plakátokat érdekes módon rongáltak meg ismeretlenek. Úgy, hogy azokat az üzeneteket nem firkálták össze, hogy „életmentő kórházakat, korrupciómentes közéletet, modern oktatást”, és így tovább.

A képviselőjelöltnek ez azt üzente: azok is, akik pártfeladatul kapták a Jobbik plakátjainak megrongálását, egyetértenek ezekkel az üzenetekkel, tehát ők is modern oktatást, életmentő kórházakat szeretnének. Potocskáné Kőrösi Anita hozzátette: ha rá, illetve a Jobbikra szavaznak, akkor ezeket megkapják.

Az emlegetett plakátokat egyébként idő közben újakra cserélték és eddig még nem firkálták össze.