Walking Dead: Ezernél is több halott adatai bukkantak föl a kamupártok ajánlóívein Csepelen

Rendkívüli ülést hívott össze a csepeli választókerület választási bizottságának elnöke, melyen az MSZP és az Együtt delegáltja sem jelent meg. A baloldali tagok távolmaradásukat azzal indokolták, hogy így akadályozták meg, hogy a bizottság megpróbálja visszavonni előző esti határozatát, melyben rögzítette, hogy csalásra utaló adatokra bukkant, és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a BRFK-nál, írja a 24.hu.

A portál idézi a határozat szövegét, mely úgy foglamaz, hogy 23 jelölő párt ívein

"az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás található".

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli országgyűlési képviselőjelöltje tegnap úgy nyilatkozott a 24.hu-nak:

"Az első betekintés után gyanítjuk, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival."

Ma pedig a következőkkel rukkolt elő:

"A bizottságban ma kizárólag arról volt szó, hogy meg kell menteni Németh Szilárdot. A grémium fideszes tagjai úgy döntöttek, hogy beperelik a rezsibiztossal kapcsolatos állításomat közlő médiumokat, köztük a 24.hu kiadóját. Így aztán, hogy ellenőrizzem a saját sejtésem valódiságát, kénytelen vagyok kikérni Németh Szilárd ajánlóíveit, hogy végigbogarászhassuk az őt ajánló mind a kétezer-ötszáz aláírás valódiságát."

Bangóné összesített adatai szerint egyébként Budapest 17. választókerületben sosem látott mennyiségű,

ezernél is több, zömmel 2014 után elhunyt választópolgár adata szerepel a különféle kamupártok csepeli ajánlóívein.

Ebből a szocialista jelölt arra következtet, hogy elavult adatbázisból dolgoztak a feltételezett csalók. Hétfőhöz képest egyébként új információ, hogy a nyilvántartásba vett, vagyis a szavazólapokra felkerülő 23 indulóból 14 jelölt ívein találtak halott emberek adatait.