Iránytű elemzője: a jobbikos jelöltnek van esélye a legtöbb szavazat begyűjtésére Nyíregyházán

A helyi MSZP-nek különösen rossz a megítélése.

Az Alfahír helyi forrásai szerint minden ellenzéki kispárt (Momentum, Együtt, és lehetséges, hogy az LMP is) hajlandóságot mutat arra, hogy visszalépjenek a jobbikos jelölt javára. A helyi MSZP-nek különösen rossz a megítélése a nyíregyháziak körében, akik a Fidesszel való összefonódásai miatt kárhoztatják a szocialistákat.

Kálló-Sikos Ágnes az Alfahírnek úgy fogalmazott, hogy igazi XX. - XXI. századi küzdelem zajlik a két ellenzéki jelölt között. Míg az 1988-as születésű Lengyel Mátét mindössze tapasztalatlansága okán érheti kritika, addig Csabai Lászlónét (1974-től a rendszerváltásig az MSZMP tagja volt, majd 1994 és 2010 között Nyíregyháza polgármestereként tevékenykedett, illetve 1998-tól országgyűlési képviselő is volt, 2010-ben nyugdíjba ment – szerk.) a helyi Fidesszel való szoros együttműködéssel vádolják, számon kérve az MSZP és a kormánypárti üzleti körök összefonódását – hívta fel a figyelmet az Iránytű elemzője. Szerinte a fiatal jelölt lendületessége, tisztasága vonzó lehet az LMP és a Momentum táborának is, a régi, lejáratódott, már regnáló párttal szemben felálló „új” pártok szavazóira az MSZP jelöltje semmiképp sem számíthat.

„Tovább segítheti a szavazók áramlását a Jobbik jelöltje irányába, hogy helyben is a Jobbikot tartja kihívónak a választók többsége, ez kéz a kézben egy erős, intenzív helyi kampánnyal Lengyel Máté esélyességét erősítheti, ezzel a malmára hajtva a taktikai szavazók egyéni voksait”

- mondta lapunknak Kálló-Sikos Ágnes.

Megjegyezte, hogy bár a Fidesz-KDNP jelöltjének, Szabó Tündének az előnye jelentős, a bizonytalanok magas aránya, kiemelkedő részvétel esetén, taktikai szavazás nélkül is az ellenzék oldalára billentheti mérleget.