Toroczkai: A Fidesz behódolt az Unió bevándorláspolitikájának

Az alelnök megerősítette azt is, nincs egyezkedés a baloldallal.

Toroczkai László, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: 

"miközben a Fidesz számára arról szól az egész 2018-as választási kampány, hogy megvédi Magyarországot a migrációtól, aközben múlt csütörtökön a párt valamennyi európai parlamenti képviselője megszavazta annak a menekültügyi, migrációs és integrációs alapnak a 2019-re vonatkozó finanszírozását, amely tulajdonképpen a bevándorlók letelepedését segíti az Európai Unió valamennyi tagállamában."

Ez az alap az, amely Budapesten már a bevándorlók lakhatását is támogatja - közölte, hozzátéve: ez ismét egy kettős beszéd.

A Fidesz behódolt az Unió bevándorláspolitikájának

Toroczkai László szerint míg itthon szavakban védi a kormánypárt az országot, addig politikusai Brüsszelben minden bevándorlást támogató intézkedést megszavaznak.

Az alelnököt kérdezték Vona Gábor pártelnök és Szél Bernadett, az LMP társelnöke előző esti találkozójáról. Úgy reagált: az LMP-vel koordinált indulásról különösebben nincs értelme tárgyalni, hiszen teljesen világos és egyértelmű, hogy az ellenzék vezető ereje mára a Jobbik, amelynek egyetlen egy választókerületben sem szabad visszaléptetni a jelöltjeit, ugyanis azok a legjobbak.

A vasárnapi baloldali egyeztetést firtató kérdésre pedig azt szögezte le:

"a Jobbik országos választmánya nagyon egyértelműen fogalmazott, a Jobbik egyedül készül leváltani a kormányt, illetve semmilyen koalíciós vagy szövetségkötéssel kapcsolatos tárgyalásra nem kerülhet sor sem a Fidesz és a Jobbik között, sem az MSZP vagy a DK és a Jobbik között."