Matolcsy másik fia is bevásárolt - 150 millióért vett ingatlant

A frissen szerzett ingatlan egy karnyújtásnyira van Matolcsy Ádám luxusvillájától.

Matolcsy Ádám 430 millióért vásárolta rezidenciáját a Rózsadombon, egy természetvédelmi terület mellett. Most ettől nem messze, kb. 200 méterre jutott ingatlanhoz a jegybankelnök nagyobbik fia Matolcsy Máté is - írja a 24.hu.

Matolcsy Máté cége, a Mém Műhely Kft. vásárolta meg a Kondor úti ingatlant, ami a vétel napjától másik cégének, az Amur Online Kft.-nek a székhelye és Matolcsy Máté, valamint felesége bejelentett lakcíme is lett egyben.

Az ingatlant 150 millió forintért árulták az interneten. A hirdetés szerint 179 négyzetméteres lakórészből és 393 négyzetméternyi alsó szintből áll, ahol helyet kapott

egy billiárd terem, gardróbszoba, konyha, 3 állásos garázs, valamint a wellness helység. A kívülről kastélyra emlékeztető épülethez egy kerti tavacska is tartozik.

Ahogyan Matolcsy Ádám villájánál, ebben az esetben is Matolcsy György unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja, az NHB Növekedési Hitel Bank segített be egy jókora hitellel: 90 millió forintos jelzálog van bejegyezve az ikerházfélre. Az ingatlan hivatalos tulajdonosánál, a Mém Műhely Kft.-nél is megjelenik jelzálogbejegyzés - írja a lap, ami szerint

piaci alapon nehezen juthatott volna ekkora kölcsönhöz Matolcsy Máté vállalkozása. Jelenleg a cégnek évi 6-7 milliós törlesztővel kell számolnia.

A jegybank nem kívánt válaszolni a vétellel kapcsolatos kérdésekre, azonban azt elmondták, hogy Matolcsy György csak rokonlátogatásra használja az ingatlant. Így nyilatkozott fia, Máté is, aki úgy véli, nagyon jó áron sikerült hozzájutnia a luxuslakáshoz, aminek megvásárlása előtt nem egyeztetett sem fivérével, sem édesapjával.