Vona-Szél találkozó: Jó volt a hangulat, de komoly különbségek állnak fenn

Egy benzinkúton ültek össze egyeztetni.

Az országjárást folytató pártelnökök az M3-as autópálya mentén egy benzinkútnál, a borsókúti pihenőhelyen hozták össze a találkozót, amin részt vett még az LMP részéről Hadházy Ákos és Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója - írja a 444.hu.

A bő egyórás egyeztetés végén Szél Bernadett úgy fogalmazott, hogy sokkal jobb hangulat volt, mint a vasárnapi ellenzéki találkozón, ahol a részvevőknek megint sikerült kicsit összeveszniük, miután Molnár Gyula elkeserítő színvonalúnak nevezte a találkozót, Vágó Gábor szerint pedig vendéglátójuk, Gyurcsány Ferenc nem a legjózanabb állapotát hozta.

Az LMP és a Jobbik sem árult el egyelőre részleteket a tárgyalás részleteiről, csak a pártegyeztetések után mondanak bármit is. Az LMP elnöksége kedden reggel ül össze, hogy megbeszéljék, hogyan tovább. Az biztos, hogy komoly különbségek vannak az álláspontok között és Szél debreceni fórumán arról is beszélt, hogy nem tudna elképzelni koalíciós kormányzást a Jobbikkal, miközben a legerősebb ellenzéki párt a választások után csak velük lenne hajlandó erre.

Vona továbbra is hangsúlyozta, hogy a Jobbik a baloldali pártokkal nem hajlandó összefogni, míg Szél Bernadett szerint a DK és az MSZP nem a kormányváltáson dolgoznak, hanem a saját frakciójukat akarják növelni. Abban mindkét miniszterelnök-jelölt egyetértett és hétfői kampányeseményein hangsúlyozta, hogy a választásokon való részvételi arány növelése a legfontosabb, ezért mindenki menjen el szavazni, a kormány leváltása ugyanis 70 százalék feletti részvételnél érhető el.