A "gyávaság kormánya" ismét kiállt a kommunista besúgók mellett

"A gyávaság kormánya nem jött be a munkahelyére."

A vitanapot az LMP kezdeményezte, hogy az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatuk az Országgyűlés elé kerülhessen, a többi ellenzéki párt pedig támogatta őket ebben. A történetnek az ad különös pikantériát, hogy a napokban kiderült, a fideszes Szita Károly nemcsak egy sima kommunista besúgó, hanem a családtagjait is lelkesen jelentgető ügynök volt.

S bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a Fidesz ismét semmibe veszi a magyar parlamentarizmust, a napirend előtti felszólalásokra azért még volt mód.

Z. Kárpát Dániel például arra figyelmeztette a kormánypárti politikusokat, hogy szemmel láthatóan nem néztek magukba a hódmezővásárhelyi történelmi vereség után, és az eddig eredményeik ismertetése helyett az ellenzék pocskondiázásával vannak elfoglalva. A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a Fidesz azért kampányol egyedül a bevándorlás témájával, mert a Jobbikkal szemben nincs se víziója, sem pedig választási programja.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint jó lett volna arról is beszélni, hogy Kósa Lajos

"az évszázad pénzügyi szélhámosa, vagy az évezred balekja",

majd köszönetet mondott neki, hogy most nem döntötte be a magyar költségvetést (emlékezetes, ezt polgármesterként a második Orbán-kormány idején majdnem elérte).

Ám ennek eldöntésére sem kerülhetett sor, de arra sem, hogy a devizahitelesek ügyéről beszéljenek, mert

"a gyávaság kormánya nem jött be a munkahelyére"

- fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos politikus Orbán Viktort is gyávának nevezte, mert nem mert kiállni egyetlen miniszterelnök-jelölti vitára sem.

A bevándorlás kérdésére rátérve kiemelte, a Fidesz-KDNP-é az egyetlen olyan kormány, amely szervezett bételpitést hajt végre. Hogy néznek a választóik szemébe, miután elfogadták Brüsszelben azt az EU-s költségvetést, amely biztosítja a bevándorlók betelepítését? - tette fel a kérdést.

Stop Fidesz: A migránsok segítésére szavaztak a fideszesek Brüsszelben

A Magyar Nemzet azt írja, a Fidesz brüsszeli képviselői csütörtökön megszavazták, hogy az Európai Unióban jövőre is elég pénz jusson a menekültek és a migránsok segítésére.

Emlékeztetett: a genfi egyezmény nem kötelezte az Orbán-kormányt arra, hogy a CSOK kedvezményeiben részesítse a bevándorlókat, vagy hogy lakhatási programot készítsen nekik. Ez az évszázad szélhámossága - folytatta.

A Jobbik kormányra kerülve megtartja majd a családi adópolitikát, ám aggasztó jel, hogy az élve születések száma megint csökkent hazánkban. Emiatt és a lakhatási kataklizma miatt egy közös nemzeti minimumot kellene letenni a magyarok elé, de erre sem hajlandó a Fidesz.

Utalva Orbán Viktor ünnepi fenyegetőzésére, Z. Kárpát Dániel kijelentette:

"én nem fenyegetőzöm, megígérem önöknek, ha megnyertük a választást, elkezdődik az elszámoltatás".

Hallgassa meg a teljes felszólalást:

Dömötör Csaba propaganda-államtitkár válaszában most nem Sorosozott, hanem egy minden szereplő által cáfolt Vona-Gyurcsány paktumról fantáziált, szerinte a Jobbik által megkezdett út végén "lesz egy kis kunyhó, amelyben Gyurcsány Ferenc van".

Sajnálatos módon, a születésszám visszaesésére már nem futotta semmilyen viccesnek gondolt reagálás, így a kérdéssel nem is foglalkozott a kormánypárti politikus.

Méltó búcsú a 2014-2018-as parlamenti ciklustól.