Fideszes nyúlta le a meggyanúsított Czeglédy cégének irodaházát

Áron alul jutott hozzá.

A diákmunkásokat ki nem fizető Czeglédy Csaba cégének, a Humán Operator Zrt.-nek az irodaházát példátlan gyorsasággal árverezték el. A 273 millió forintos ajánlattal nyertes vevő pedig nem más, mint Szakács Marcell, aki Puskás Tivadar szombathelyi fideszes városvezető polgármesteri kabinetének titkárságán dolgozik és Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő segítőjeírja a nyugat.hu.

Az Ipkovich György szocialista képviselő által megszerzett árverési jegyzőkönyvből kiderül, az ingatlant 350 millió forint becsértékkel hirdették meg, végül a Fidesz-közeli Szakács Marcell 273 millió forintos ajánlattal lett az aukció nyertese, melyből 35 millió forintot már ki is fizetett.

A nyugat.hu szerkesztőségénél azonban jelentkezett egy volt humán operátoros dolgozó, aki azt közölte, a székházat 2017-ben értékelte fel egy ingatlanbecslő, aki akkor 550 millió forint árat állapított meg. Ehhez képest volt most 350 millió a kikiáltási ár.

Szakács Marcell tavaly februárban Project Pannon Kft. néven 3 millió forintos alaptőkéjű céget alapított. A kft. tevékenységi körei között pedig ingatlankezeléssel kapcsolatos megnevezések szerepelnek:

  • Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetés
  • Saját tulajdonú ingatlan adásvétele
  • Ingatlanügynöki tevékenység
  • Ingatlankezelés
  • Épületépítési projekt szervezése
  • Lakó- és nem lakó épület építése

A cég 2017-es éves beszámolóját még nem tette közzé, annak határideje csak május 31.

Ipkovich szerint az ügylet több kérdést is felvet:

  • Hogyan lehetséges, hogy a havi 450 ezer forintos havi bérrel rendelkező politikai munkatársnak van pénze egy 273 millió forintos vételár kifizetésére?
  • Ki adta a vásárláshoz szükséges pénzt Szakács Marcellnek? Hende Csaba? Puskás Tivadar? Szombathely önkormányzata? Tiborcz?
  • Továbbra is bírja Hende Csaba és Puskás Tivadar politikai bizalmát Szakács Marcell?
  • Várható-e, hogy ellenzékinek minősített gazdasági szereplők ellen a fideszes hatóságok azért indítanak büntetőeljárást, hogy a vagyonukat megszerezzék?

A Szakács család

Szakács Marcell a testvére Szakács Dávidnak, a volt szombathelyi fideszes képviselőnek. Édesanyjuk cége, a Vasi Tobago Kkt. (melyben tulajdonos Szakács Marcell is) a trafikbotrány idején 5 trafik üzemeltetési jogát nyerte el.

 

Frissítés

A nyugat.hu szerda délelőtt azt írta, Szakács Marcell felmondott városházi munkahelyén, és úgy tudják, ki nem vett szabadságait is kifizettette. Fizetése hivatalosan 400 ezer forint volt.